Mijn mama – Annemarie van Haeringen, een lief prentenboek

Mijn mama wil altijd spelen en ze vindt alles goed. Ze leert me vliegen en ze is nóóit boos. Want ik ben er altijd voor haar en help haar waar ik kan. Ik ken haar al zo lang… al mijn hele leven. Mijn mama is de liefste mama van de wereld! Een review van gastblogger Delicia

mijn mama

Mama zijn is een feestje, voor bijna iedereen

Dit jaar mag ik voor de derde keer moederdag vieren. Het blijft een bijzonder gevoel om dat te mogen doen, een gevoel dat nooit zal vervelen. Zo’n grote wens die in vervulling is gegaan, dat is een goede reden voor een feestje, ook al vier ik eigenlijk elke dag dat ik moeder ben. Ik denk, en ik hoop, dat iedere moeder zich daarin zal herkennen. En ik weet dat er helaas ook vrouwen zijn die dit gevoel moeten missen. Omdat hun kinderen om een verdrietige reden niet bij hun kunnen zijn, of zelfs nooit geboren mocht worden. Of omdat ze wel moeder zijn, maar dat gevoel er (nog) niet bij hebben door de hoeveelheid stress die ontstaan is tijdens of na de zwangerschap.

mijn mama

Alleenstaande mama

Aangezien ik alleenstaande moeder ben, maak ik mijn eigen ontbijt op bed op moederdag en kies ik mijn eigen cadeautje uit. Omdat ik dankzij mijn zoontje kan zeggen dat ik moeder ben, kies ik iets voor ons samen. En dit boek, Mijn mama, is het geworden. Waarom? Omdat er van die heerlijke herkenbare situaties in staan waardoor je extra geniet van de lusten van het moederschap en de lasten… euh had ik die dan?

Wanneer ik in “Mijn mama” lees over samen boodschappen doen en het helpen met dragen daarvan, vergeet ik ze spontaan. Ik lees verder over samen schommelen en het lijkt meteen alsof ik die kleine kinderhandjes in mijn rug voel duwen. Gebruikt worden als berg om naar de top te klimmen. Verstoppertje spelen en dan heel hard schrikken, de plantjes water geven en dat het heeeeel lang duurt wanneer je uitlegt waarom je die ene keer boos bent.

mijn mama

Mijn mama gaat vliegen

Op de één na laatste bladzijde in “Mijn mama” gaat het over vliegen. Omdat ik zelf 10 jaar lang aan parachutespringen heb gedaan en nu als scheidsrechter in deze prachtige sport mijn zoontje regelmatig meeneem om te kijken, ziet hij ze letterlijk wel eens vliegen. Laatst toen we gingen kijken bij vrienden die in de windtunnel vlogen, riep mijn zoontje dat hij ook wil “siese” (vliegen).

Op diezelfde bladzijde staat, dat alles mogelijk is, als je het maar wilt. En ik wil heel graag een keer samen met hem de windtunnel in! Dus over een paar jaar, op moederdag, gaan wij samen vliegen!

Leuk om te weten, we hebben ook de review van mijn papa!

Specificaties

Auteur: Annemarie van Haeringen | Uitgeverij: Leopold | 32 pagina’s | Maart 2019 | 9789025877125 | Meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.