Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola, een cadeauboek voor jong en oud

In ‘Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola’ maak je kennis met de gekste opa, de lenigste oma, de verste opa en de eerlijkste oma. De 8-jarige hoofdpersoon heeft wel 11 opa’s en oma’s! Tussendoor volg je de grappige avonturen van Lina en Judocus. Een cadeauboek voor jong en oud.

11 opa’s en oma’s in Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola

Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola

‘Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola’ begint met het voorstellen van de 8-jarige hoofdpersoon. Deze ik-persoon heeft maar liefst elf grootouders. Stuk voor stuk zijn het speciale types, zoals Moeke Maria die graag hard in de auto rijdt en opa Bob die de hele dag achter Facebook zit. Ook kun je in het cadeauboek voor jong en oud lezen herinneringen lezen. Over de overleden grootvader Koekebrood met zijn bakkerij en over de vergeetachtigheid van grootmoeder Bonneke.

Lina en Judocus in Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola

Behalve de stamboomverhalen in het eerste deel, staan in het tweede deel van hét cadeauboek voor jong en oud afzonderlijke verhalen. Niet alleen over grootouders, maar ook grappige stripverhalen over Lina en Judocus. Ik ben er zelf niet achter gekomen wie Lina en Judocus zijn. Maar wie weet is één van de twee de ‘ik’ die over de opa’s en oma’s vertelt?

Bakken en breien

Er staat in ‘Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola’ een recept voor een gebakken alfabet. Maar ook kun je in dit cadeauboek voor jong en oud een werkwijze om een lange wintersjaal te breien vinden. Voor haar elegante en gedetailleerde pentekeningen en sfeervolle grote illustraties kreeg Sabien Clement de Boekenpluim in 2013.

Smaakvol voorleesboek

Ik vind het een smaakvol uitgevoerd voorleesboek. Ook mooi als cadeauboek voor jong en oud. Maar vooral voor grootvaders en grootmoeders met kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.

Hoeveel opa’s en oma’s heeft jouw kind? En leven die van jou zelf nog?

Specificaties ‘Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola’

Mijn oma is van peperkoek en mijn opa ruikt naar chocola

Auteur: Evelien de Vlieger | Illustraties: Sabien Clement | Uitgever: Lannoo | 9789401462709 |  september 2019 | 120 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.