Mijn Peuter Speelt, 60 spelletjes voor kinderen | Een Mamabaas boek

Mijn peuter speelt; vaak zijn dit fijne momenten waarin je even wat mama dingen kan doen of een kop warme koffie kan drinken. Ook zijn speelmomenten, leermomenten. Door spel worden nieuwe vaardigheden geleerd en een visie verruimd. Maar het is niet altijd even makkelijk iets te bedenken.

Mijn peuter speelt

Een kind bezighouden is niet altijd even makkelijk maar dankzij dit boek heb je een heleboel ideeën bij de hand. Mijn peuter speelt is een boek met daarin 60 leuke en creatieve spelletjes voor peuter en kleuter. Sommige activiteiten zijn snel en eenvoudig en anderen vragen iets meer voorbereiding. Maar plezier bij elke activiteit is garandeert het boek. Het is van 12 maanden tot 3 jaar en opgedeeld in handige leeftijdscategorieën.

Wat vinden wij ervan?

Het boek mijn peuter speelt zelf is lekker handzaam en niet heel groot. Je kan het dus ook redelijk makkelijk meenemen in je tas. De opmaak is lekker fris, helder en duidelijk. Ik vind het heel fijn dat alles per leeftijd is ingedeeld. Dit zoekt makkelijk. De titels zijn duidelijk en omschrijven de activiteit perfect.

De diversiteit is erg groot. Van simpel en snel, tot meer uitdaging en voorbereiding. Soms met aankopen tot materiaal maar ook kosteloos is mogelijk. Heb jij flink wc papier gehamsterd, dan weet je nu wat je kan doen met al die wc rollen. Het boek inspireert en ik krijg meteen zin om aan de slag te gaan. Zowel als moeder maar ook als pedagogisch medewerker. Mijn peuter speelt maakt enthousiast en heeft een goede diversiteit.

mijn peuter speelt
mijn peuter speelt

Herkenning

Er staat ook herkenning in mijn peuter speelt zoals een restaurant rescue kit. Al eerder schreef ik een blog over uit eten gaan met je kinderen. En dit sluit daar leuk bij aan. Ik gaf als tip een klein tasje vullen maar als je een auto hebt is zo’n box natuurlijk ook handig.

Een klein kritisch puntje heb ik wel op de volgende activiteit; Gooien maar. Dit is het werpen van items in een lege wasmand.. Zijn er mama’s die de bodem van hun wasmand tegenkomen? Het klinkt mij als een fabeltje. Gelukkig heb ik veel leuke andere manden, emmers of een oude tummytub nog staan hiervoor.

Ik vind mijn peuter speelt een erg leuk boek en het is ook leuk om cadeau te geven aan een mama of iemand die met jonge kinderen werkt.

Specificaties Mijn peuter speelt

Auteur: Paulien de Smet | Mama Baas | Uitgever: Lannoo | Maart 2020 | 128 pagina’s | 9789401466462 | 1 tot 3 jaar | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zoekboek

mijn peuter speelt
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.