Mijn puzzelboek tel je mee? Een boekje om te tellen

Peuters zijn dol op tellen. Voor je het weet tellen ze al tot 5. Met mijn puzzelboek tel je mee kunnen ze heel veel tellen en heel veel dieren leren kennen. Gemaakt door Little Dutch en dan weet je al dat je lieve pasteltinten en prachtige schattige illustraties te zien krijgt!

Mijn puzzelboek tel je mee?

In Mijn puzzelboek tel je mee zijn allerlei huizen op verschillende plekken te zien. Er staat een huis aan de gracht, eentje bij een park en een ander aan een pleintje. Er is niet alleen buiten van alles te zien. Kijk maar door de ramen van de huizen naar binnen. Wie zie je daar? Haal het puzzelstuk uit het boek om te zien wie de bewoners zijn en wat ze doen.

Soms kun je door de ramen al een beetje raden welke dieren er wonen. Zo zijn de beren en aapjes en papegaaien duidelijk zichtbaar. Andere dieren zijn wat meer verstopt. En naast dat er links evenveel dieren te zien zijn als in het huis zitten er nog veel meer dieren verstopt in dit super schattige kartonboekje.

Tel maar mee

Er is ook veel te tellen in Mijn puzzelboek tel je mee. Tel maar eens de ramen van de huizen of het aantal bewoners. En hoeveel hondjes zijn er buiten aan het spelen? Bij nummer 4 bijvoorbeeld tel je ook 4 bloembakken aan het hek en vier torens in de verte. Bij nummer 3 zijn er ook 3 struiken en 3 wolkjes en waar zie je er nog meer 3 van? En zo ook bij de andere getallen is er van alles te zien.

Puzzelen maar met Mijn puzzelboek tel je mee

Haal tijdens het lezen de puzzelstukken uit Mijn puzzelboek tel je mee en ontdek wie er achter de raampjes van de verschillende huizen zitten. Leg alle puzzelstukken aan elkaar en maak een heel groot huis of een cijfertoren. Leuk om naast het synchroon tellen ook het cijferbeeld te oefenen van de cijfers 1,2,3,4 en 5.

Extra activiteit

Een extra activiteit kan zijn om wat kinderliedjes te zingen over de dieren. Zoals ik zag twee beren broodjes smeren, papegaaitje leef je nog, de krokodil lag in het water, alle eendjes zwemmen in het water, ik zag een aapje op een stokje, de uil zat in de bomen. Met Mijn puzzelboek tel je mee kun je dus vele kanten op met peuters!

Ook van Little Dutch is Mijn flapjesboek boerderij

Specificaties Mijn puzzelboek tel je mee

Mercis Publishing & Little Dutch | 9789056470210 | 13 mei 2024  | 12 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel, op de site van Little Dutch of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.