Mijn superslimme ik! Een komisch boek

Mijn superslimme ik! is een komisch boek over Cornelis en zijn hyperintelligente zusje Min. Cornelis is een creatieve jongen, slim op een andere manier. Wat totaal niet gezien wordt door zijn ouders, omdat alle focus ligt op zijn enorm slimme zusje Minerva. Bijna een zielig boek, maar schrijfster Jo Simmons maakt er een grappig verhaal van, met een mooie boodschap: kinderen (of mensen!) zijn goed zoals ze zijn: talent is er in allerlei soorten en maten.

Mijn superslimme ik!

Superslimme Cornelis en Minerva

Mijn superslimme ik! gaat over Cornelis en Min (Minerva), broer en zus. Min is heel slim en doet mee aan allerlei wedstrijden: schaken, Ierse dans, kenniscompetities enz. En ze wint ook alles, ze is een supertalent. Haar ouders zijn totaal op haar gefocust om te zorgen dat zij het maximale uit zichzelf kan halen. Geen pauzes, niet spelen, maar ‘winnen is belangrijker dan meedoen’ zoals haar moeder op haar muur heeft geschreven.

Hun ouders schenken geen aandacht aan Cornelis, want alleen Min is interessant. Dat ziet hij zelf anders: hij is een uitvinder en doet allemaal belangrijke uitvindingen en experimenten. Hij wil dan ook naar de uitvindersbeurs in Parijs, maar dat vinden zijn ouders niet te moeite waard in mijn superslimme ik!

komisch kinderboek

Junior Mega Brein Quiz

De uitvindersbeurs in Parijs kost 500 euro en Cornelis ziet dat je dit bedrag kan winnen bij de Junior Mega Brein, een kennisquiz voor wonderkinderen dat Min vorig jaar gewonnen heeft. Een probleem: Cornelis is geen wonderkind. Hij probeert als echte uitvinder het brein van Min te stelen, maar als dat mislukt gaat hij als zichzelf. En Cornelis wint en verliest in de voorronde tegelijk: hij weet bijna niks, zoals verwacht. Maar het publiek vindt hem geweldig!

Als er vervolgens fans aan de deur komen, verandert het verhaal in ‘Mijn superslimme ik!’. Ik ga niks verklappen, maar uiteindelijk wordt Cornelis zijn talent gezien en wil Min juist een beetje meer Cornelis zijn in plaats van andersom.

Mijn superslimme ik! : echt een leuk boek

Ik vind ‘Mijn superslimme ik!’ echt een grappig boek: leuk voor kinderen vanaf 8 jaar om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen. Het eindigt natuurlijk goed, het heeft een mooie boodschap zonder dat het belerend is. Vooral gewoon een leuk boek, met mooie illustraties die af en toe in het verhaal oppoppen.

Specificaties Mijn Superslimme ik!

Auteur: Jo Simmons | Illustrator: Nathan Reed | Uitgever: Billy Bones | Vertaald door Pim Lammers | September 2020 | 9789463850346 | 216 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Mijn superslimme ik!
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.