Mijn waanzinnig lichaam – een ontdekboek met magische lens

Elk jaar verschijnen er wel honderden nieuwe informatieboeken. Gelukkig zijn er veel onderwerpen om over te schrijven. Het menselijk lichaam blijft een interessant onderwerp. In ‘Mijn waanzinnig lichaam’ is dit onderwerp dan ook als uitgangspunt genomen. En dat is heel tof gedaan, want dit ontdekboek heeft ook een magische lens!

Mijn waanzinnig lichaam

Een kijkje in mijn waanzinnig lichaam

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt in het menselijk lichaam? Ademen, bewegen, stretchen, denken, hikken: 24 uur per dag zijn de organen en de systemen onder je huid hard aan het werk. Gebruik de magische lens die bij dit boek zit om te zien hoe het er in het menselijk lichaam aan toegaat.
Ontdek in het boek Mijn waanzinnig lichaam welk deel van de hersenen je herinneringen controleert, hoe je door je spieren kunt bewegen en zelfs hoe een pizza een drol wordt.

Mijn waanzinnig lichaam

Afwisselende onderwerpen

Over het menselijk lichaam zijn er al heel veel boeken geschreven. Het is dan ook een onderwerp waar veel over te vertellen valt. In ‘Mijn waanzinnig lichaam’ komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: de hersenen, zintuigen, botten en spieren en organen. Maar daarnaast gaat het ook over eten en drinken, een fit lichaam, naar de dokter, in de operatiezaal en baby’s en opgroeien.
Ik vind het leuk dat dit boek verder gaat dan puur de lichaamsdelen. Het gaat ook over gezondheid, hoe je lijf omgaat met ziekte en wat er bij de dokter of in het ziekenhuis gebeurt. En de magische lens maakt het boek natuurlijk meteen heel erg aantrekkelijk!

Aan de slag met de magische lens

‘Mijn waanzinnig lichaam’ lag hier op tafel toen mijn neefje en nichtje (5 en 3 jaar oud) binnen kwamen. En dit boek trok ze echt aan als een magneet. De magische lens is super interessant voor jonge (maar ook oudere) kinderen. Door met de rode folie over de rode patronen te gaan die in het boek verwerkt zijn, kun je de binnenkant van het het lichaam ontdekken. En dit zorgt echt voor heel veel plezier en verbazing! Natuurlijk kun je als je goed kijkt al wel een beetje zien wat er in het lichaam verstopt zit, maar voor kinderen is dit echt een magische ontdekking!

De stukjes tekst zijn lekker kort in Mijn waanzinnig lichaam. Soms wat uitleg over bepaalde lichaamsdelen en hun functie, soms zijn het leuke weetjes. Vooral de weetjes vond ik weer heel leuk gevonden. Bijvoorbeeld dat je haren in 24 uur zo’n halve millimeter groeien. Of hoe een chirurg precies een snee maakt. Zeker ook als je kind een spreekbeurt gaat houden over het lichaam, zou ik dit boek aanraden!

Specificaties Mijn waanzinnig lichaam

Auteur: Jane Wilsher | Illustraties: Andrés Lozano | Vertaling: Saskia Martens | Uitgeverij: Pelckmans | 9789464017403 | 11 december 2022 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.