Mijn wonderlijke oom – Yvonne Jagtenberg, ongewoon kijken naar gewone dingen

De kleine Gerard woont samen met zijn teckel Dali in een hypermodern huis. Humor en kattenkwaad worden daar niet zo gewaardeerd. Zijn wonderlijke oom brengt daar verandering in. Als oom een dagje op Gerard past en zich verliest in het spel rest er één vraag: wie past er nou eigenlijk op wie? Het boek “Mijn wonderlijke oom” is een ode aan de Franse filmmaker Jacques Tati en zijn alter-ego Mon Oncle.

Mijn wonderlijke oom gouden griffel Yvonne Jagtenberg Uitgeverij Rubinstein Jacques Tati Mon Oncle

Mijn Wonderlijke oom

Mijn wonderlijke oom is een ode aan Jacques Tati. Deze Franse filmmaker was eerst een rugbyspeler toen hij zijn talent voor mime ontdekte. Hij bracht iedereen zo aan het lachen dat hij besloot om zelf films te gaan maken. Mon oncle uit 1958 is zijn tweede film en won zelfs een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. In de hoofdrol is De Wonderlijke oom die veel mensen over heel de wereld inspireerde.

Zo ook Yvonne Jagtenberg, auteur van dit boek. Haar vader nam haar als kind mee naar de films van Jacques tati. De eerste film gaat over monsieur Hulot. Dat personage speelde haar vader graag na in het dagelijks leven. In het jaar dat Yvonne 50 jaar is geworden en monsieur Hulot 60, verschijnt dit prentenboek voor jong en oud. Dit is een ode aan hem en zijn rol en zo is “Mijn Wonderlijke Oom” ontstaan.

Mijn wonderlijke oom gouden griffel Yvonne Jagtenberg Uitgeverij Rubinstein Jacques Tati Mon Oncle

Het boek Mijn wonderlijke oom

Kleine Gerard en zijn hond Dali woont in een super modern huis waar geen plek lijkt te zijn voor humor en kattenkwaad. Totdat zijn oom komt oppassen. Dit verhaal wordt getoond in prachtige beelden en leuke korte teksten erbij.

De illustraties van Mijn wonderlijke oom vallen meteen heel erg op. Deze zijn anders dan wat gangbaar is. Elke pagina is een kunstwerkje waarin je samen kan verdwalen. Voor jong en oud. Zowel ik als mijn dochter zien andere dingen, en dat is leuk om over in gesprek te gaan. De tekst heeft een lettertype waardoor het echt lijkt alsof een kind het geschreven heeft. Het is een vrolijk avontuur wat verrast en vermaakt. De speelsheid en plezier stralen van de pagina’s af.

Er zit verder geen moraal in of een dieper liggende boodschap. Het is gewoon de liefde van de schrijfster, haar ode aan een bijzondere acteur en haar vader wat perfect samenkomt. Het boek mijn wonderlijke oom is ook erg leuk om voor te lezen. Kinderen van jong tot oud moeten er erg om lachen.

Gouden Penseel en Spotify

Voor in het boek zit nog een QR-code waarmee je toegang krijgt tot het lied: ‘Mijn wonderlijke oom’, op Spotify. Achterin na het verhaal vind je ook nog de aanvullende tekst over de schrijfster en acteur Jacques Tati met foto’s. Mocht je deze beste man nou niet kennen, dan nog is het boek erg leuk en vermakelijk. Dit boek is terecht bekroond met het Gouden Penseel 2019.

Specificaties Mijn wonderlijke oom

Auteur: Yvonne Jagtenberg | Uitgever: Uitgeverij Rubenstein | 9789047626008 | oktober 2018 | 44 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Mijn wonderlijke oom gouden griffel Yvonne Jagtenberg Uitgeverij Rubinstein Jacques Tati Mon Oncle
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.