Mister Oscar op vakantie – Jim Field, een vriendelijke hond met een goudvis

Het is zomervakantie! Het boek Mister Oscar op vakantie is daarom ook een perfect boek om nu te lezen. Mister Oscar is een vriendelijke hond, die samen met zijn goudvis Finn op vakantie gaat. Van uitgeverij Lannoo.

Mister Oscar op vakantie

Mister Oscar op vakantie: are you coming?

Samen gaan ze op reis, en ze willen vrienden gaan bezoeken. Maar eerst moeten ze natuurlijk hun koffer inpakken!
Hun vrienden zijn op allerlei verschillende plekken op vakantie: op een camping op het platteland, in de bergen om te skiën, in de stad en op het strand.
De kinderen die het boek lezen worden meegenomen op reis!

Engelse woorden en uitdrukkingen leren

Tijdens het lezen van Mister Oscar op vakantie leer je ook allerlei Engelse woorden en uitdrukkingen. In het boek zijn namelijk meer dan 100 Engelse woorden te vinden!
Het overkoepelende verhaal is gewoon in het Nederlands geschreven, maar alle uitspraken die de personen doen, staan in het Engels in het boek, met daaronder een vertaling in het Nederlands. Je kunt zo heel veel Engelse zinnetjes leren.
Maar ook allerlei losse woorden en begrippen staan in het Engels benoemd. Zo zijn er op de kijkplaten heel veel woorden te zien, met het begrip daarnaast.  

Mister Oscar op vakantie

Veel te zien op de kijkplaten

Dit boek heeft een hele leuke afwisseling in de soorten illustraties. Het verhaal wordt afgewisseld met kijkplaten, waarop heel veel te zien is.
Mister Oscar op vakantie heeft bijvoorbeeld kijkplaten van de camping, de skipiste, het meer en het café. Het is elke keer eerst even zoeken waar Mister Oscar en Finn te vinden zijn, omdat de kijkplaten best druk zijn. Daarna kun je kijken wat er nog meer te zien is. Er zitten heel veel grappige dingen bij, dus mijn kinderen vonden dit het leukste onderdeel van het boek!

Leuk en leerzaam

Mister Oscar op vakantie is echt een perfecte combinatie tussen een boek wat leuk én nog eens heel leerzaam is! Dit boek heeft alles in zich: humor, een leuke tekenstijl en veel afwisseling.
En het is mooi meegenomen dat je kind ook nog eens heel veel Engelse woordjes oppikt!

Mister Oscar op vakantie

Specificaties Mister Oscar op vakantie

Auteur: Jim Field │ Uitgever: Lannoo│ 9789401468244 │juli 2020│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.