Mol heeft winterpret – een grappig en sfeervol prentenboek

Winterpret: sleetje rijden, schaatsen op het ijs en sneeuwballen gooien. Dat is toch heerlijk! Ook mol houdt er van. Samen met zijn vrienden muis, konijn, eend en varken beleeft hij een heerlijke dag. Mol heeft winterpret! Een sfeervol winters prentenboek van Marijke van Hooff en Henk van der Gugten. Wij kunnen al niet wachten op de eerste mooie winterse dag na het lezen van dit boek!

hoofd

Een sneeuwfestijn

Als mol wakker wordt, ziet hij dat het heeft gesneeuwd! Hij zoekt zijn mooiste sjaal en gaat naar buiten voor een echt sneeuwfestijn. Eerst natuurlijk een grote sneeuwpop maken. Met een wortel, takjes en een bezem. En dan gaat hij naar het grote meer, waar zijn vrienden al op hem wachten.

Maar schaatsen blijkt toch best wel een beetje spannend. Met knikkende knieën staat mol op het ijs. En dan kan het zomaar gebeuren dat hij valt en in een sneeuwhoop verdwijnt! Gelukkig wordt hij door zijn vrienden geholpen. En mol leert snel en geniet van de winterpret.

Mol en zijn vrienden

Een pirouette maken, rondjes schaatsen en een wedstrijdje doen. Wat een heerlijke dag kun je hebben op het ijs. Kinderen die dit prentenboek lezen, krijgen er gelijk zin in. Zo ook onze driejarige, die niet kan wachten tot een dagje sneeuwpret na het lezen van dit boek.

Mol was gevallen. Hij moest lachen want het deed geen pijn.

En het was toch zo zalig op het ijs te kunnen zijn.

Mol en zijn vrienden laten perfect zien hoe leuk winterpret is. Mol, muis, konijn, eend en varken hebben veel plezier. En wie zal de winnaar worden van de schaatswedstrijden? Of belangrijker nog: wie gooit de beste sneeuwballen?

Mol heeft winterpret – Marieke van Hooff en Henk van der Gugten

Dit is weer een nieuw prentenboek van Marieke van Hooff en Henk van der Gugten, uit de serie van mol. Die heeft al heel wat avonturen beleefd. Zoals Mol gaat naar zee en Mol bakt koekjes. En sneeuwpret in de winter hoort er natuurlijk bij. Het boek heeft leuke en sprekende illustraties van Henk van der Gugten, de bedenker van mol en zijn vrienden. En het verhaal op rijm leest heel prettig voor.

Mol heeft winterpret is een grappig boek over echte vriendschap. Over elkaar helpen, wedstrijdjes doen, lachen en grapjes maken. Want dat hoort er allemaal bij. En voor jonge kinderen is vriendschap altijd een goed thema in een prentenboek. Want samen kun je allerlei avonturen beleven. En vooral sneeuwpret is het leukste met je vrienden!

We mochten ook het boek reviewen van Mol viert kerst. Ook een tijd om lekker samen te zijn. En wie weet hebben we dit jaar wel kerst en winterpret tegelijk!

Natuurlijk hebben we een overzicht van meer prentenboeken over de winter:

Specificaties Mol heeft winterpret

Auteur: Marieke van Hooff | Illustrator: Henk van der Gugten | Uitgeverij Baeckens | 9789464290004 | oktober 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.