De mooiste vis van de zee 25 jaar

De mooiste vis van de zee bestaat 25 jaar! Tijd voor een feestje dus oftewel een leuk thema met de gastkinderen. Ik maakte er het thema de mooiste van de zee en vriendjes van zodat Dory en Nemo ook mee konden doen aan het feestje. In deze blog 3 boek reviews. 

hoofd De mooiste vis van de zee 25 jaar

De mooiste vis van de zee

mooiste vis van de zee

25 jaar alweer! Iedereen kent de mooiste vis van de zee. Ken jij het verhaal niet? Speciaal voor jou in het kort:

Regenboog is de mooiste vis van de zee. Met zijn schitterende schubben ziet hij er prachtig uit. De andere vissen hebben deze schubben niet en ze vragen aan Regenboog of ze er ook 1 mogen. Dit mag niet en ze willen niet meer spelen met Regenboog. Hij zwemt naar Octopus de Inktvis en vraagt om hulp. Deze zegt dat hij zijn schubben moet delen met de andere vissen. In eerste instantie wil Regenboog dit niet, maar uiteindelijk geeft hij zijn kleinste schub aan een klein visje. Het kleine visje is zo blij dat Regenboog toch besluit zijn schitterende schubben te delen. Zijn prachtige regenboogkleuren komen te voorschijn en de andere vissen willen weer met hem spelen. Want Regenboog is niet alleen de allermooiste vis van de zee, hij is ook de liefste vriend die je kunt hebben!

Natuurlijk maakt Regenboog ook allemaal avonturen mee waar Marcus Pfister je graag over verteld!

De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen

mooiste vis van de zee gaat lekker slapen

In dit prachtige kartonboekje over de mooiste vis van de zee neemt Marcus je stiekem mee terug in de tijd toen de mooiste vis van de zee zelf nog een klein visje was. Het kleine regenboogvisje is namelijk bang om te gaan slapen. Wat als hij een nare droom krijgt, of een sterke stroming hem mee neemt ? Mama weet hem gerust te stellen en zo valt hij uiteindelijk lekker in slaap.

regenboogvis

Dit boek is al weer het zevende deel van de avonturen van Regenboog en door de stevige kartonpagina’s ook ideaal om door de kleine handjes vastgepakt te worden.

Soms op twee en soms op 1 pagina een prachtige tekening met de schitterende schubben van mama en Regenboog. Prachtig om voor te lezen voor je eigen kroost gaat slapen en om nog even lekker elkaar een stevige knuffel te geven.

Specificaties

Auteur:  Marcus Pfister | Uitgeverij:  de Vier Windstreken |  9789051165883 | 16 pagina’s | april 2017 | meer informatie vind je hier

De mooiste vis van de zee leert verliezen

mooiste vis van de zee helpt verliezen

Regenboog speelt samen met zijn vriendjes verstoppertje. Hij is hem en telt 2 keer tot 10 voordat hij gaat zoeken. Maar hij kan niemand vinden! Stuk voor stuk buten zijn vriendjes zich vrij. Dat vindt hij niet leuk natuurlijk. Kleine Vinnie mag het nu proberen, hij vindt Regenboog alleen super snel en dat vindt de mooiste vis van de zee niet leuk! Boos zwemt hij weg. Zijn nieuwe vriendin Roodvin helpt hem in te zien dat het maar een spelletje is en dat verliezen er nu eenmaal bij hoort.

regenboogvis

Weer een prachtig boek met mooie normen en waarden om aan de kinderen mee te geven. Voor het begrijpen van het verliezen is de leeftijd zo’n 4 jaar, maar voor het verhaal en de plaatjes keken de kinderen van 2 jaar ook al vol spanning mee!

Specificaties

Auteur: Marcus Pfister | Uitgeverij: de Vier Windstreken |  9789051165890 | 32 pagina’s | april 2016 | meer informatie vind je hier

Verhalenbundel de mooiste vis van de zee

mooiste vis van de zee

Heb jij een mooiste vis van de zee fan in huis? Dit mag jij ook zijn natuurlijk dan mag deze verhalenbundel niet ontbreken! 5 schitterende verhalen staan in dit grote prentenboek:

inhoud verhalenbundel
  • helpt een ander
  • sluit vrede
  • is gelukkig niet bang meer
  • komt veilig thuis
  • zoekt zijn glinsterschub

Stuk voor stuk zijn het prachtige verhalen over vriendschap. Denk aan lief, helpen, samen en natuurlijk avontuur!

Specificaties

Auteur:  Marcus Pfister | Uitgeverij:de Vier Windstreken | 9789051163766 |144 pagina’s | september 2014 | meer informatie vind je hier

Heb jij al een exemplaar van De mooiste vis van de zee in de kast staan? Welk deel is favoriet? 

Meer boeken over de zee

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.