Moord in de bibliotheek, een Agatha Christie detective opnieuw uitgebracht

Als we het over klassiekers hebben, dan is een boek van Agatha Christie er toch eentje van de bovenste plank! Christie is wereldwijd de best verkopende auteur aller tijden! Daarom is het mooi dat uitgeverij Rainbow de moeite doet om Moord in de bibliotheek, oorspronkelijk gepubliceerd onder de titel Dood van een danseres, opnieuw uit te brengen in een handzame hardcover versie. Dus lekker speuren met Miss Marple!

Moord in de bibliotheek

Over Moord in de bibliotheek en Agatha Christie

Op een ochtend wordt in de bibliotheek van een keurige familie Bantry het lijk gevonden van een meisje. Ze is gewurgd en draagt een avondjurk en haar make-up is over haar gezicht uitgesmeerd. Geen wonder dat het hele dorp in opschudding is. De politie komt al snel met een verdachte aan, maar Miss Marple vermoedt dat de zaak heel anders in elkaar zit dan de politie denkt.

Agatha Christie (1890 – 1976) schreef 80 detectives, ruim 200 korte verhalen, 19 toneelstukken en 6 romans als Mary Westmacott. In Nederland zijn naar schatting bijna 20 miljoen boeken verkocht van Christie. 

lamp

Speuren met Miss Marple

Moord in bibliotheek las ik in de week dat Wie is de Mol begon, dus ik zat in de goede detective vibes. Je merkt dat het boek in 1942 voor het eerst is uitgegeven door het taalgebruik en het feit dat personages zich verexcuseren om brieven te schrijven. Heerlijk nostalgisch! Ik moet ook eerlijk zijn. Het verhaal vind ik rommelig door de vele dialogen en perspectiefwisselingen. Liever had ik gezien dat het verhaal uit de ogen van Miss Marple was verteld. Zij is meer een buitenstaander, dan ik van te voren had gedacht.

Al met al vond ik het verhaal te kluchtig met stereotyperingen en daardoor oppervlakkig. Dat gevoel heb ik ook gauw met detectives op televisie, dus het komt niet helemaal uit de lucht vallen. Het is kennelijk niet helemaal mijn ding. Echter kijk je graag detectives “oude stijl”, dan kan ik me voorstellen dat Moord in de bibliotheek lekker wegleest en dat je blij wordt van zo’n mooie hardcover editie.

Muziek in Moord in de bibliotheek

The Ageing Young Rebel van DJ Food en Ken Nordine is het ultieme detectivenummer wat mij betreft. Niet gek dat ik hier tijdens het lezen aan moest denken!

Op Youtube

Op Youtube is de film Body in the Library, gebaseerd op Moord in de bibliotheek in zijn geheel te vinden.

Specificaties Moord in de bibliotheek

Auteur: Agatha Christie | Vertaling door S.F. des Tombe | Uitgeverij Rainbow | 9789041714305 | december 2021 | 256 pagina’s | meer informatie via de lokale boekhandel of hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Moord in de bibliotheek, een Agatha Christie
Footer 8 met bol verwijzing
Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.