Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer

Toen Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer op de deurmat viel dacht ik in eerste instantie perfect voor Halloween. Maar nu ik het boek heb gelezen had het ook prima voor de herfstvakantie kunnen gelden of als je gaat logeren bij familie. Of misschien als je gaat verhuizen en je ouders een bouwval hebben gekocht. Het boek heeft zoveel mogelijkheden dat het gewoon een aanrader in je boekenkast is, maar dan wel voor kinderen vanaf 7 jaar!

zombiepaniek

Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer

Je ziet het eigenlijk al direct aan de illustraties. Dit is geen peuter- of kleuterboek. Niks geen ronde vormen of lieve kleurtjes. Geen kinderen met lieve roze wangetjes en gezellige kleding. En niet een paar regels tekst per pagina. Nee dit is het echte griezelwerk in Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer kan er flink gegriezeld worden! Pas maar op…

Nu heb ik een dochter die zich het liefst het hele jaar door verkleed als heks of vleermuis, maar stiekem dan wel achter mijn rug kruipt als ze een echte vleermuis tegenkomt in een oud huis op vakantie. Maar dit boek vond ze dus echt GEWELDIG! Mama dit is mijn nieuwe lievelingsboek!

Het verhaal…

Martina gaat dus op vakantie met haar moeder naar tante Fang en neefje Dilbert. Oudoom Funest gaat ook mee, nou ja, zijn hoofd dan, meer is er niet meer van hem over. Rouw is een hond en de chauffeur van de familie. Hij brengt de familie rond in een donkergeschilderde ijscowagen zodat er geen kinderen om een ijsje komen vragen. Mortina heeft dan de lengte van een kind, ze is al 30 jaar niet meer op vakantie geweest. Huh? Sja iedereen is dus dood in dit verhaal! Ze hebben wel kleren aan, hebben nog haren en nog iets van een huid, maar meer is het ook niet echt.
Als ze vallen op iets hards in het water dan breken ze hun arm van hun lichaam af.

Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer
Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer

Bezoek!

Dan op een dag is er bezoek, een meneer die ernstig kijkt hangt een bord op het hek waarop staat dat er een openbare verkoop gestart wordt. Er is namelijk geen erfgenaam bekend en het huis is in staat van verval. Dat betekent dus dat het zo slecht is onderhouden dat het gevaarlijk is om in te wonen! Ze moeten dus snel iets verzinnen om aan te tonen dat Tante Fang en Dilbert er nog wonen!
Er heerst een ernstige mate van Zombiepaniek en het wordt tijd voor een heuze herrijzenisspreuk! Hiervoor zijn speciale ingrediënten nodig van een eiland in een bijzondere nacht. En de illustraties hier zijn dus echt prachtig mooi!

Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer

Mortina en tante Tang drinken het drankje en wow ze zien er prachtig uit met roze wangetjes! Zouden zij de meneer van het gemeentehuis weten te overtuigen dat ze de erfgenamen zijn? Maar hoe zit het dan met de staat van het huis? Kunnen ze het schoonmaken en herstellen en allemaal er een beetje minder dood uitzien?

Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer is echt een spannend en leuk griezelverhaal voor kinderen die niet bang zijn voor een beetje dood, spinnewebben, spinnen en kapotte ledematen!

Er zijn nog 2 delen verschenen van Mortina dus je kan vooruit met griezelen en samen lezen in deze spannende avonturen!

Specificaties Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer

Mortina op vakantie aan het mysterieuze meer

Auteur: Barbara Cantini | vertaald door Veerle Willems | Clavis Uitgeverij | 9789044837629 |mei 2020 | 46 pagina’s | meer informatie vind je hier of in de lokale boekhandel

De andere delen:

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.