Nachtbloei, een meeslepende roman over gecompliceerde relaties

Familieperikelen, we hebben er allemaal vroeg of laat wel eens mee te maken. De een wat heftiger dan de andere en soms heeft het voor even consequenties en soms voor altijd. Bij mijn familie is dat niet anders. Dat je echter zo close met iemand kan zijn en hem of haar daarna dan toch uit het oog verliest doordat er dingen speelden waar je weet van had is triest. Voor beide partijen. Dat is ook precies het verhaal van het boek ‘Nachtbloei’. Ik ben heel benieuwd of ik dit verhaal met droge ogen uit weet te lezen.

Nachtbloei, kader

Dit is waar ‘Nachtbloei’ over gaat

‘Nachtbloei’ verteld over Selasi en Akorfa die tijdens hun jeugd in Ghana meer dan nichtjes waren. Ze waren onafscheidelijk. Selasi was uitbundig en grappig, Akorfa stil en leergierig. Ze deelden alles met elkaar. Maar dan begint Selasi te veranderen. Ze wordt vijandig en stil, haar cijfers gaan achteruit en ze sluit zich van Akorfa af. Ondertussen wordt Akorfa toegelaten tot een Amerikaanse universiteit om arts te worden. Maar wanneer Selasi’s geheim onthuld wordt, begint Akorfa in te zien hoe ook zij een rol speelde in hun vervreemding.

Nachtbloei
Synopsis,Nachtbloei – Peace Adzo Medie

Wanneer grijp je in en wanneer kijk je weg

‘Nachtbloei’ is tevens een ontluisterende vertelling van de manier waarop vrouwen, vaak genoodzaakt, bondgenoten vormen in een omgeving waar van hun geëist wordt te zwijgen. Ook geeft het inzicht in het brein, en op de manier hoe selectief dat te werk gaat. Het zet je als lezer aan het denken en je begint je af te vragen heb ik ooit iets gezien waarvan ik wist dat het fout was en toch besloot te zwijgen. Er komen veel complexe familie perikelen voorbij en doordat de twee hoofdpersonages op een gegeven moment sterk van mening verschillen geeft dit een interessante dynamiek aan het verhaal.

Nachtbloei

Een eyeopener over de Ghanese en Amerikaanse samenleving

Wanneer een boek verschillende thema’s heeft kan het daadwerkelijke verhaal nog wel eens ondergesneeuwd raken. Dat is in ‘Nachtbloei’ totaal niet aan de orde. Schrijfster Peace Adzo Medie heeft de regie strak in handen maar laat haar verhaal vloeiend doorlopen. Over elk thema ligt ze de lezer voldoende in maar ze geeft niet zoveel informatie waardoor je als lezer de neiging krijgt af te dwalen.
Het boek ‘Nachtbloei’ is een eyeopener over de Ghanese Politiek en laat zien dat Amerika nog steeds niet zo tolerant ten op zichtte van zwarte mensen is als dat het zich voor doet.

Auteur Peace Adzo Medie
Auteur Peace Adzo Medie

Nachtbloei is ideaal als leesclubboek

‘Nachtbloei’ raakt zoveel thema’s en is zo boeiend en emotioneel geschreven dat ik denk dat dit boek ook zeer geschikt is om met lees-/ boekenclubs te bespreken. Ik weet in ieder geval zeker dat ik het met mijn leesclub wil gaan doen. Een aanrader die alle spotlights verdient die er nodig zijn op dit bij het grote publiek bekend te maken.

Nachtbloei
Nachtbloei is ideaal om te bespreken met een leesclub

Specificaties Nachtbloei

Titel: Nachtbloei | Oorspronkelijke titel: Nightbloom | Auteur: Peace Adzo Medie | Uitgeverij: Pelckmans | Eerste uitgave: 2023 | Aantal bladzijden: 397 | ISBN 9789463378116 | Voor meer informatie over het boek ‘Nachtbloei’ kun je terecht bij je plaatselijke boekhandel, op de website van uitgeverij Pelckmans of bij Bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Noelle
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Noëlle van deleestrein. Ik lees van alles en veel! Voor deleestrein schrijft ik al sinds 2012 recensies op Blogspot. Daarnaast leidt deleestrein ook al sinds 2012 een boekenclub waarin zeer divers door 8 leden gelezen wordt. Ik lees zelf ook graag diverse genres (al kan sciencefiction haar boekenhart echt niet blij maken), oude klassiekers en het nieuwste wat uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.