Nachtgeluiden, een geluidenboek van Géraldine Cosneau

De nacht heeft een bepaald soort magie over zich. De hemel is anders, de dieren die wakker worden ook. Licht zie je beter, terwijl je juist andere dingen minder goed ziet. Je moet het dan hebben van je gehoor, want wat maak daar nou geluid in de nacht? In nachtgeluiden luister en kijk je mee en ga je ontdekken wat er allemaal kan klinken in de nacht.

nachtgeluiden

Nachtgeluiden

Het is nacht en iedereen gaat slapen. Of toch niet? Hoor je de uil roepen en de kikkers kwaken? Hoor je de onweer rommelen en de regen druppels tikken? In nachtgeluiden kan je 10 geluiden ontdekken van welke dieren er ’s nachts geen tukje doen. En kijk ook mee op de mooie nachtprenten, misschien ontdek je nog wel meer.

nachtgeluiden

Slaap lekker

Ik vind het zelf heerlijk dat wij op een deel van de aarde wonen waar de seizoenen zo van elkaar verschillen. Dat er lange donkere dagen zijn in de winter. En dat er in de zomer juist een overvloed aan licht is. Zo is er altijd een duidelijk contrast en bij beide horen andere “dingen”. Andere dieren die leven, andere zintuigen die actief zijn. De nacht heeft voor kinderen vaak iets magisch, en soms ook iets engs. Het zien is minder, wat zit er verstopt in de schaduw? En wat klinkt daar toch? Nachtgeluiden is dan ook een erg tof boek wat hier een beetje inzicht in geeft.

Nachtgeluiden is vanaf 3 jaar. Dat komt doordat de pagina’s dun zijn. Het is dus geen hardkarton geluidenboekje. Samen met mijn tweejarige dochter lezen we het boekje voorzichtig door. Ze is wat wild en enthousiast omdat ze gek is op geluidenboeken. De dieren herkent ze grotendeels en ze vindt de pagina achterin met alle geluiden nog het gaafst. Elke keer zegt ze wel ‘sjjjt papen’, ze snapt dus dat het afspeelt in de tijd dat er geslapen wordt.

Prachtige illustraties

Voor mij vallen de illustraties nog het meeste op, wat mooi! Het kleurenpalet is uiteraard perfect passend bij nachtgeluiden. Het is dromerig en vriendelijk. Nergens is het eng en dit boekje laat juist de mooiheid van de nacht zien voor mij. Mijn oudste dochter van 7 is er ook gek op. Ook voor haar is de nacht natuurlijk een magisch moment waarin eigenlijk geslapen wordt.

De ondertitel is: wandel voor het slapengaan even door je tuin. Een mooi advies, mits je een tuin hebt. En daarbij slapen mijn dochters redelijk vroeg en dan zijn de dieren uit het boek niet te horen, als ze al in deze omgeving wonen. Het is geen boekje voor stadskinderen wat dat betreft want in mijn tuin zitten geen vossen of egeltjes. Maar dat maakt het juist leuk om ze te horen, zien en om erover te vertellen in nachtgeluiden. In plaats van even wandelen voor het slapengaan, lezen wij dit boekje door en luisteren we naar de nachtgeluiden.

Specificaties Nachtgeluiden

Auteur: Géraldine Cosneau | Uitgever: Oogappel / Standaard uitgeverij | 24 pagina’s | 9789002272523 | maart 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.