Nemis – Prinsessen van de Dageraad een Thea Stilton boek

De Prinsessen van de Dageraad zijn op reis om de heer van het Duister te verslaan.
Ze zijn pas kort onderweg als ze soldaten tegenkomen. Gelukkig weet Elin de soldaten te herkennen uit haar thuisstad. Nemis begrijpt waarom ze zich zo makkelijk mee laat voeren naar huis en weet haar met de hulp van haar Zeezwervers vrienden weer terug te halen. Een tweede deel vol avontuur en gevaar voor meiden vanaf 10 jaar.

Een nieuw avontuur

Het moment is aangebroken. De moedige Prinsessen van de Dageraad vechten voor de vrede in het Grote Rijk.
De zes erfgenamen van de legendarische Prinsessen van Fantasia zijn eindelijk herenigd en vastbeslotener dan ooit om de Duistere Heer te verslaan en vrede te brengen in de Vijf Rijken. Ze beginnen aan de moeizame reis vol gevaren naar het Duistere Rijk, maar wanneer Elin met geweld op een schip naar huis gezet wordt, lijkt alles verloren. Het is Nemis die er met haar Zeezwervers voor zorgt dat de zes meisjes weer samen verder kunnen op hun belangrijke missie. Maar dan horen ze dat hun enige bondgenoot Argyria door de vijand is verslagen. Wat nu?

Prinsessen van de Dageraad

prinsessen van de dageraad

Elin is de prinses van Zeventorenstad. De enige afstammeling van de IJsprinses Nives.
Nemis is de erfgename van Kalea, de Koraalprinses. Haar vroegere stad licht onderwater. Ze woont als Zeezwerfster op een drijvende stad, Schepenstad.
Sybil wist dat ze een afstammeling is van Samah, de Woestijnprinses. Zij woont hoog in de wolken op een zwevend eiland genoemd Windroos.
Amber is de erfgename van Diamante, de schaduwprinses. Zij leefde voor ze op avontuur ging als oesterverkoopster in Zeventorenstad.
Hakemi is de erfgename van Yara, de woudprinses. Zij woont in het afgelegen Boskloof. Zij heeft altijd het gevoel gehad dat ze wat miste.
Kayla is de tweelingprinses van Hakemi. Samen zijn zij de erfgenamen van het Rijk van het woud. De tweeling is bij de geboorte gescheiden en wisten niet van elkaars bestaan af.

Nemis – prinsessen van de dageraad

Sommige delen in Nemis gaan heel erg van de hak op de tak. Als volwassene had ik hier graag wat meer diepgang in willen zien, meer uitleg zonder al die grote sprongen die soms worden genomen.
Aan de andere kant blijft er zo wel vaart in het verhaal zitten en is het voor jonge lezers sneller om te lezen. Een pageturner voor meiden vanaf 10 jaar.

Heer Ivarr en Argyria hebben ondertussen een gevecht. De bondgenoot van de Prinsessen van de Dageraad strijd met al haar kunnen tegen de heer van het Duister. Maar zijn donkere toverspreuken zijn te sterk en de Kristalpiek raakt verloren. Op het laatste moment weet Argyria nog een paar machtige woorden te zeggen die heer Ivarr blijven achtervolgen.

De erfgenamen zullen de Kroon van Licht vinden en ze zullen je verslaan….

Daarbij merkt hij ook nog eens dat zijn toverkracht op is door het gevecht. Als heer Ivarr niet meer in zijn neveloog de meisjes kan zien hebben ze dan een kans op succes?

Hulp uit alle hoeken van het Grote Rijk

De Prinsessen van de Dageraad hebben een lange reis te gaan maar gelukkig krijgen ze veel hulp uit allerlei hoeken. Prinses Nemis neemt haar nieuwe vriendinnen mee naar een restaurant waar ze vrienden heeft. Ze krijgen een stevige maaltijd en 6 paarden voor hun avontuur. Van een vreemde kaartenverkoper krijgen ze een plattegrond om naar het grijze moeras te komen.
Maar onderweg komen ze meer vreemde figuren tegen die hun in de val lijken te lokken.
Gelukkig is daar ook Elias. Een student van de Academie van Zonnestad die de prinsessen van de dageraad weet te redden. Maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?

Onderweg komen ze een hoop monsters tegen. Vuurspuwende salamanders, een giftige duizendpoot, vleerhaaien, keikevers en een reuzenspin. Gelukkig hebben ze magische voorwerpen om deze hindernissen te verslaan. Maar wat moeten ze doen tegen de heer van het duister?

het grote rijk

Thea Stilton

Thea Stilton is de zus van Geronimo en is in alles zijn tegenpool! Ze is een waaghals, bestuurt alles wat wielen heeft en heeft de zwarte band in karate. Thea Stilton geeft les aan het Topford College en ze schrijft boeken over de Thea Sisters, vijf superspeciale muizinnetjes die elkaar op Topford hebben leren kennen! Thea Stiltons serie over de Prinsessen van Fantasia is ook muizenissig populair! 

Ik ken de boeken van thea stilton door mijn dochter die er enthousiast op school in las. Ik besloot ook een paar boeken aan te vragen om te kijken waarom ze deze nu zo leuk vind.
En aangezien ik fictie en fantasy erg leuk vind om te lezen werden dat de boeken van de Prinsessen van de Dageraad.

Fantasievolle avonturen

Voor kinderen vanaf 10 jaar zijn deze boeken perfect om te lezen. De schrijfstijl is luchtig zonder al teveel diepgang. Er is ruimte voor gedachtes en emoties van de prinsessen. Dat is fijn om een beetje in de personages te komen. Als lezer heeft het niet heel nauwkeurig beschrijven van dat gevecht wel een voordeel. Zou Argyria zich net op tijd nog hebben weten te veranderen in een klein dier en hebben weten te ontsnappen?

De prinsessen zijn wildvreemden van elkaar maar ondanks al hun verschillen hebben ze 1 ding gemeen, ze gaan strijden voor het grote rijk, en daarmee ontstaat er een hechte vriendschap.

Specificaties Nemis – prinsessen van de dageraad

Auteur: Thea Stilton | Uitgever Wakkere muis | Vertaling Manon Smits en Pieter van der Drift | 9789059248533 | oktober 2020 | 288 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn kunst lgbtiqa liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek reizen roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofdfoto
Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.