Niet Knipperen van Tom Booth, een prentenboek met een uitdaging

Een boek over Niet Knipperen ja echt waar. Een prentenboek voor kinderen en hij is zoals dochterlief zegt: Onmeunig leuk! Onmeunig is leuker dan leuker. Heeeel erg leuk! Kun jij niet knipperen?

Niet knipperen

Niet knipperen

Niet knipperen is een boek met weinig tekst en heel veel gestaar! Heel veel paar ogen van allemaal verschillende dieren en 1 meisje. Het boek begint met 3 pagina’s met rotsen waar wij het kindje ( volgens dochterlief een meisje) op zien klimmen en balanceren.

Net zoals het boek gewonnen lezen wij de woorden. Klaar voor de start? Af! Waarbij dochterlief zit te schuiven op haar billen van enthousiasme en keihard AF meegilt.

Het meisje zit in kleermaker zit op de grond in een omgeving met wat rotsen en gras. Er komt een vogeltje aangevlogen die vraagt wat ze aan het doen is. Het meisje zegt dat ze “doet wie het langst kan staren.” “Naar wie staar je dan” vraagt de vogel? “Naar dat kindje daar” zegt het meisje.

Waarop dochterlief alle keren dat ik het boek Niet knipperen heb voorgelezen verbaast opkijkt en mij vragend aankijkt: “Echt naar mij?”

Het vogeltje wil graag mee doen. Dat mag natuurlijk maar als je met je ogen knippert dan ben je af! Er komen steeds meer dieren bij!

Dieren die staren en niet knipperen

Naast de vogel komt er een vos, een krokodil, een aap, een gorilla, een giraffe, een kikker, een olifant, een stekelvarken, een uil en een luipaard. Na een tijdje staren worden alleen hun ogen een beetje moe. Ze roepen niet knipperen, niet knipperen! Maar ohw jee hun ogen vallen dicht. Er volgt een grote discussie wie er nu gewonnen heeft. Ze denken dat ze allemaal verloren hebben en dat het kindje wat het boekje leest gewonnen heeft.

Teleurgesteld druipen de dieren allemaal af terwijl het meisje graag nog een keer het spelletje wil spelen.

Wat dochterlief de eerste keer totaal niet heeft gezien is dat alle pagina’s lang er heeel langzaam aan een schildpad aan is gelopen en die staat nu bij het meisje en vraagt wat ze aan het doen is.

En dan zien we het meisje op de schildpad liggen en weer een wedstrijdje niet knipperen spelen.

Niet knipperen

Wat wij er van vonden

De eerste keer dat ik het Niet knipperen voorlas zat dochterlief alleen op de linkerpagina te kijken naar al die starende dieren en het meisje. De tweede keer was ze zelf druk bezig met haar ogen open te houden, wat heel moeilijk is. De derde keer wees ik haar maar even op de rechterpagina waar ook dingen en dieren te zien waren. De vierde keer had ze in een keer door dat de schildpad al vrij in het begin tevoorschijn komt en heel langzaam steeds een beetje dichterbij komt. De vijfde keer wist ze precies te zeggen wat er op welke pagina gebeurde en wat de dieren ongeveer zeggen.

Een onmeunig leuk prentenboek om kinderen alert te maken op het knipperen van hun ogen en wat staren precies is. Wie wint bij jou thuis deze uitdaging tijdens het lezen?

Specificaties niet knipperen

Auteur:  Tom Booth | Uitgeverij: Van Goor | Vertaald door Rindert Kromhout | 1-6 jaar | 9789000352357 | maart 2017 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Niet Knipperen van Tom Booth
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.