Niet spieken op pagina 39 – een boek met bijzondere dingen

Niet spieken op pagina 39 is een grappig en doldwaas boek over een school die nóg erger is dan de jouwe. Voor veel te nieuwsgierige kinderen vanaf 9. Dit boek gaat over een vreselijke school. Heel wat scholen zijn verschrikkelijk, maar soms is er één nog net een tikkeltje erger. Wout en Nia hebben de pech om op zo’n school te zitten. Hun leraar, meester Bulder, vindt alle kinderen flapdrollen en brult de hele dag. Maar dan verliest hij zijn stem en komt er een bijzondere vervangleraar: meester Wits. Vanaf dan gebeuren er gekke dingen in het Ravensteincollege …

Hoofdpersonen

Niet spieken op pagina 39 heeft twee hoofdpersonen. Wout is verhuisd, daarom moet hij naar een nieuwe school. Op de eerste dag moet hij met alle leerlingen in de rij staan, allemaal staan ze keurig recht op een vierkante tegel. Zonder dat hij het zelf doorheeft staat hij met zijn tenen over de lijn. Meester Bulder rent er naartoe en begint tegen Wout te schreeuwen, maar dan raakt hij zijn stem kwijt. Hij valt voorover, net op Wouts been. Als Wout zijn been weer genezen is en hij weer naar school kan krijgt zijn klas les van de directeur. Maar er wordt besloten dat het beter is als de klas les krijgt van een echte leraar. Dan komt meester Wils als invalleraar voor de klas te staan.

Nia staat in de rij achter Wout op de eerste dag. Ze is de enige die lacht als meester Bulder aan het schreeuwen is en zijn stem kwijt raakt. Als Wout weer terug op school komt, komt hij Nia weer tegen. Vanaf dat moment zijn ze vrienden. Ze zitten samen in 6C bij meester Wils.

Kort

‘Niet spieken op pagina 39’ is een leuk en grappig boek. Het leest erg snel, maar het is niet zo dik. Het heeft maar 126 bladzijdes, een groot lettertype en de hoofdstukken zijn soms wel erg kort, maar de personen en de omgeving worden wel goed beschreven. Ook gebeurt er veel en heeft het uiteindelijk toch een spannend einde.

niet spieken op pagina 39

Illustraties in niet spieken op pagina 39

Er staan veel leuke illustraties in niet spieken op pagina 39 die het verhaal leuker maken. Ook heeft het een vrolijke kaft waarop van alles gebeurt. Er staan ook op de bladzijdes papieren vliegtuigjes getekend. De tekst zelf is ook interessant, het verhaal is in allerlei verschillende lettertypes geschreven. Daarentegen is de tekst wel altijd zwart, waardoor het nog wel leesbaar is. Ook de illustraties zijn zwart-wit.

verboden te spieken
pagina 39
niet spieken op pagina 39

Specificaties Niet spieken op pagina 39

Auteur: Nathalie Clefas | Illustrator Federico van Lunter | Uitgeverij Clavis | 9789044840216 | februari 2021 | 126 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of hier

Footer5
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.