Nijntje voelboek woordjes leren, een voel en kijkboek

Samen nieuwe woordjes leren is zo leuk! En zo belangrijk voor jonge kindjes. Kijken naar herkenbare plaatjes, het benoemen of nabootsen. Het is zo belangrijk en goed voor de taalontwikkeling en tegelijk ook voor de band tussen voorlezer en kind. Thuis zorgt het voor een momentje echt samen. En op school en de opvang zijn het vaak momentjes van rust. Nijntje voelboek woordjes leren is een perfect boek voor deze momentjes!

hoofd Nijntje voelboek woordjes leren

Nijntje voelboek woordjes leren

Wat zie je in nijntjes slaapkamer? Wat doet ze aan? Kijk, daar zijn alle vriendjes van nijntje. Ken jij ze allemaal? Stimuleer de zintuigen met dit lekker stevige, grote voelboek. Kijk naar de plaatjes, voel de verschillende stofjes en vertel wat je ziet. Leer samen met nijntje nieuwe woordjes. De lidwoorden staan ook bij de woordjes in Nijntje voelboek woordjes leren.

Voelen maar!

Speelt je kindje ook graag met zijn of haar eten? Zijn items zoals klei, speelzand, slijm, verf en water ook zo geliefd? Kinderen zijn gek op sensomotorisch spel. Welk spel? Sensomotorisch! Het verwerken van diverse soorten prikkels door middel van meerdere zintuigen. Prikkels die binnen komen door proeven, ruiken, horen en voelen. Het is vaak geen kwestie van “klieren” met het eten, maar wel het ontdekken! De structuren van eten, smaken en geur. Of het uitkomt is meestal een ander punt. Nijntje voelboek eerste woordjes is dan misschien een goed idee.

Want in dit boek zijn naast de herkenbare en fijne Dick Bruna illustraties, vele voelelementen verstopt! Alhoewel, in het begin is het misschien even zoeken. Maar meestal al na een een keer lezen weet je kindje precies te vinden waar ze zijn. De materialen wisselen af in structuren, kleuren en vorm. Je zult zien dat kinderen het heerlijk vinden om de plaatjes te herkennen. En om te mogen voelen in het nijntje voelboek woordjes leren.

Ultieme motivatie

Mijn dochter vind dit een prachtig boek. Ik hoor haar hersens op volle toeren gaan en haar vingertjes staan geen moment stil. Ze herkent veel en benoemt het soms. Soms maakt ze de geluiden van dieren, soms zijn het de kleuren. Maar altijd gaat ze op zoek naar de voelelementen in het nijntje voelboek woordjes leren.

We zijn al in het bezit van een ander mooi voelboek, en toevallig is die voorkant ook met een zachte streepjes pyjama. Die overeenkomst valt mijn tweejarige dochter meteen op. Ook bepaalde voelelementen komen overeen. Zoals de gladde zeilen van de boot, een jute zak en meer. Toch is de kracht van Dick Bruna iets wat ongeëvenaard is. De kleuren en de duidelijke illustraties zorgen altijd voor een feestje van herkenning. En zo ook met het nijntje voelboek woordjes leren.

Wij zijn erg blij met dit toffe boek en het is momenteel het boek wat heel vaak erbij wordt gepakt door mij dochter!

Specificaties nijntje voelboek woordjes leren

Illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Publishing | 18 pagina’s | 9789056478933 | Oktober 2021 | Voor meer informatie ga je naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.