Nijntjes Voorleesfeest – Dick Bruna, een feestelijke verhalenbundel

Dit is het jaar van Nijntje! De verjaardag van 65 jaar Nijntje wordt gevierd, Nijntje is ambassadeur van het Sikkelcelfonds, er is een toffe Instagram filter gemaakt (door mijn man!) en er komen allemaal toffe edities uit. Zo ook dit boek Nijntjes Voorleesfeest. 65 jaar geleden kwam het eerste Nijntje verhaal uit. In dit dikke boek zijn 5 klassieke Nijntje verhalen gebundeld.

Nijntjes Voorleesfeest

Nijntjes Voorleesfeest

In Nijntjes Voorleesfeest vind je 5 klassieke verhalen van 65 jaar Nijntje gebundeld. Namelijk de verhalen: Nijntje in de dierentuin (1963), Het feest van Nijntje (1970), Nijntje op school (1984), Nijntje huilt (1991) en Koningin Nijntje (2007). Het is een prachtige hardcover editie in de kleuren van Dick Bruna zoals je gewend bent. En als extra touch zitten er bijpassende leeslinten in dezelfde kleuren.

Verder is Nijntjes Voorleesfeest een feest van herkenning. De illustraties, verhalen, opmaak, kleuren, teksten. Dit is gewoon Nijntje zoals we haar kennen en waar we van houden. In een mooi stevig boek wat nog vele generaties mee kan gaan, en verhalen die door de jaren heen net zo geliefd zullen zijn.

Wat vinden wij ervan?

Mijn dochter van 6 werd meteen erg blij van dit boek, en ik ook. Beide zijn we met dit lieve konijntje opgegroeid en hebben er goede herinneringen aan. Nijntjes voorleesfeest is een echte must have voor je boekenkast. Of perfect om cadeau te geven. Het grote hardcover formaat is lekker stevig en leest fijn voor. Ik vind de gekleurde leeslinten echt heel tof. Zulke details maken een boek echt af en speciaal.

Mijn jongste dochter kent Nijntje nu voornamelijk van de tv en haar interactieve Nijntje knuffel. Maar direct herkent ze het karakter op het boek en in haar brabbeltaaltje versta ik ‘Nijntje’ als ze het aanwijst. Ze is nog wat jong en woest dus we bekijken het boek samen en wijzen dingen aan die we zien en benoemen dat. Dingen als Nijntje, boom, kroon, traan enzovoort. Daar is Nijntjes Voorleesfeest ook perfect voor. De illustraties zijn zo duidelijk dat benoemen voor een eenjarig kind ook heel herkenbaar is.

Wij zijn heel blij met deze prachtige uitgave en zullen veel plezier hebben met Nijntjes Voorleesfeest.

Specificaties Nijntjes Voorleesfeest

Dick Bruna | Januari 2019 | Hardcover | Uitgeverij Mercis Publishing B.V. | 144 pagina’s | 1 – 4 jaar | 9789056478193 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zelfbeeld zoekboek

Nijntjes Voorleesfeest
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

3 Responses

  1. Wat een leuke review! Ik zou graag winnen voor m’n nichtje! Lijkt me super om haar dit boekje voor te lezen!

  2. Dit boek ziet er echt geweldig uit! Altijd tof om meerdere verhalen bij elkaar te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.