Ninja steelt de show- Ninja Kid 4 – een spannend vervolg

Ninja steelt de show is alweer het vierde deel van Ninja Kid. In dit deel komt het cirus naar de stad. Nelson zou natuurlijk graag de show willen spelen met zijn vrienden, maar ja het moet wel geheim blijven dat hij Ninja Kid is en zijn vriend H-Gast. Zal hem dat ook lukken als er gekke dingen gebeuren in het circus en hij wel in actie moet komen om Putdam te redden?

Ninja steelt de show

Deel 4 Ninja Kid

Eerder verschenen er al reviews over Ninja Kid door gastblogger Rosalie, maar nu neem ik samen met mijn dochter het stokje over om Ninja steelt de show te lezen. Nadat dochterlief de eerste 3 delen van de bibliotheek had gehuurd en binnen no time uitgelezen had wist ik dat deel 4 ook bij haar in goede handen zou vallen. De volgorde waarin ze deze boeken las was trouwens van 3 naar 1 en 2. Maar dat geeft helemaal niks, want alle delen zijn los van elkaar te lezen.

Het eerste hoofdstuk van Ninja steelt de show, stelt Nelson zich voor. Tot zijn tiende was hij een magere onhandige nerd, maar toen werd hij op zijn verjaardag opeens wakker met Ninja talenten! H-Gast is zijn neef Kenny. Deze heeft geen speciale krachten, maar wat is nou een superheld zonder helper! Zonder Robin is er ook geen Batman toch!

En dan hebben we nog een superheldin in dit boek, want een superheld kan ook niet zonder uitvinder. Die rol is weggelegd voor de oma van Nelson. Ze maakt de meest vreemde uitvindingen, maar op de een of andere manier is het altijd precies wat Ninja Kid nodig heeft.

Ninja steelt de show

Ninja steelt de show leest lekker weg. Dat komt mede door de supergrappige en duidelijke zwart wit illustraties van Jeremy Ley. Verliefde jongens, superhelden, een grappige oma die mij heel erg aan het opa’tje uit de Disneyfilm Up doet denken, dansende neushoorns, pingpongende varkens en ga zo maar door. Alles wordt super leuk geillustreerd bij de nog leukere teksten. Wat een fantasie, wat een snelheid en wat een spannend avontuur!

Ook in dit deel heeft dr. Kramer natuurlijk weer een list verzonnen om iedereen uit Putdam te verjagen. Dat is natuurlijk een grote spoiler, maar wat voor list hij dit keer heeft verzonnen, dat houd ik wel even geheim.

Praten met dieren in Ninja steelt de show

Het circus komt naar Putdam en is op zoek naar een act om mee te doen met het Blom Familiecircus. Kenny, Tiffany en Nelson oefenen flink voor hun turnact, maar hun klasgenoten natuurlijk ook. Het ging er gezellig aan toe en iedereen was in een goed humeur tot er opeens een hoop gebons en gekraak te horen was. Er stapte een reusachtige neushoorn binnen die ging dansen en geweldige acts deed. Het moge duidelijk zijn dat de dansende neushoorn de audities had gewonnen.

Op de dag van het circusuitje kregen Nelson en Kenny van oma helmen om met dieren te praten.. en waar ze die voor nodig hebben.. dat lees je wel als je het boek zelf aanschaft of huurt!

Ninja steelt de show is echt een geweldige show om te lezen ;-). Het heeft alle elementen, humor, spanning, sensatie, angst en de behoefte om de show in 1 keer te zien, lees in 1 ruk uit te lezen!

Dochterlief vond vooral de acts met alle dieren erg grappig om te zien en lezen en vind Nelson en Kenny echte stoere superhelden! We kijken nu al uit naar deel 5 om nog meer bizarre avonturen mee te mogen maken waarin Nelson hopelijk een keer zijn vader terugvindt die hij al jaren niet meer heeft gezien.

Specificaties Ninja steelt de show

Ninja steelt de show

Auteur: Anh Do | Illustraties Jeremy Ley | uitgeverij Kluitman | Vertaling Mariella Manfré | 9789020673999  | 1 juni 2021 | 192 pagina’s | meer informatie vind je bij de boekhandel of op Bol*

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.