Nu ben ik de baas Sinterklaas! – Sanne Miltenburg

Lotte is boos. Papa had beloofd om met haar naar de intocht van Sinterklaas te gaan. Maar hij is nog steeds niet terug van zijn werk. Was papa maar net zo lief als Sinterklaas, zou de Sint haar papa willen worden? Je leest het in Nu ben ik de baas Sinterklaas! Een ontroerend en spannend verhaal met een verrassend einde!

Nu ben ik de baas Sinterklaas!

Wat Lotte gaat doen in Nu ben ik de baas Sinterklaas snap ik wel. Het zal je maar gebeuren zeg, dat je alleen thuis zit te wachten op je vader om naar de intocht te gaan. A wat doe je zo lang alleen thuis als je nog in Sinterklaas gelooft? B afspraak is afspraak toch? Helaas komt het regelmatig voor dat kinderen zo jong al alleen thuis worden gelaten, mama is even boodschappen doen en papa is nog op het werk.

Op straat lopen er gezinnen langs het raam en op de vloer in de woonkamer liggen allemaal Sinterklaas tekeningen en speelgoed. Lotte bedenkt een prachtplan en daarvoor moet ze eerst haar slaapkamer versieren. In de tussentijd is er nog steeds geen mama of papa in zicht dus gaat Lotte maar zelf naar de haven. Nu ben ik de baas Sinterklaas!

Sinterklaas ontvoerd

Nu ben ik de baas Sinterklaas

Sinterklaas was al aan het wachten op Lotte en hij brengt haar naar huis. En dan gebeurt er iets wat dochterlief geweldig vind van het verhaal Nu ben ik de baas Sinterklaas!. Lotte sluit Sinterklaas op in haar kamer. Hij wil niet haar nieuwe papa worden en ze is boos!

Lotte is verdrietig, twee pieten bonzen op het raam, en Sinterklaas is bezorgd. In zijn grote boek vindt hij een brief van de vader van Lotte. Door zijn nieuwe werk heeft hij minder tijd voor zijn dochter en dat vindt hij heel erg.

Als Sinterklaas uiteindelijk weer buiten loopt is er een ander probleem. De bestelwagen met cadeautjes heeft pech. Zal het goedkomen? Wie is die meneer die de auto komt maken? Nu ben ik de baas Sinterklaas!

Voor kinderen vanaf 5 jaar. Een boek met bruine pieten die gewoon pieten worden genoemd. Met prachtige illustraties en duidelijke emoties in de gezichten. Er is een hoop te zien op de illustraties. Zie jij de poes op elke pagina?

Specificaties Nu ben ik de baas Sinterklaas!

Nu ben ik de baas Sinterklaas

Auteur: Sanne Miltenburg | Uitgeverij: Clavis | 9789044835359  | oktober 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.