Nu ben ik de baas Sinterklaas! – Sanne Miltenburg

Lotte is boos. Papa had beloofd om met haar naar de intocht van Sinterklaas te gaan. Maar hij is nog steeds niet terug van zijn werk. Was papa maar net zo lief als Sinterklaas, zou de Sint haar papa willen worden? Je leest het in Nu ben ik de baas Sinterklaas! Een ontroerend en spannend verhaal met een verrassend einde!

Nu ben ik de baas Sinterklaas!

Nu ben ik de baas Sinterklaas!

Nu ben ik de baas Sinterklaas!

Wat Lotte gaat doen in Nu ben ik de baas Sinterklaas snap ik wel. Het zal je maar gebeuren zeg, dat je alleen thuis zit te wachten op je vader om naar de intocht te gaan. A wat doe je zo lang alleen thuis als je nog in Sinterklaas gelooft? B afspraak is afspraak toch? Helaas komt het regelmatig voor dat kinderen zo jong al alleen thuis worden gelaten, mama is even boodschappen doen en papa is nog op het werk.

Op straat lopen er gezinnen langs het raam en op de vloer in de woonkamer liggen allemaal Sinterklaas tekeningen en speelgoed. Lotte bedenkt een prachtplan en daarvoor moet ze eerst haar slaapkamer versieren. In de tussentijd is er nog steeds geen mama of papa in zicht dus gaat Lotte maar zelf naar de haven. Nu ben ik de baas Sinterklaas!

Sinterklaas ontvoerd

Nu ben ik de baas Sinterklaas

Sinterklaas was al aan het wachten op Lotte en hij brengt haar naar huis. En dan gebeurt er iets wat dochterlief geweldig vind van het verhaal Nu ben ik de baas Sinterklaas!. Lotte sluit Sinterklaas op in haar kamer. Hij wil niet haar nieuwe papa worden en ze is boos!

Lotte is verdrietig, twee pieten bonzen op het raam, en Sinterklaas is bezorgd. In zijn grote boek vindt hij een brief van de vader van Lotte. Door zijn nieuwe werk heeft hij minder tijd voor zijn dochter en dat vindt hij heel erg.

Als Sinterklaas uiteindelijk weer buiten loopt is er een ander probleem. De bestelwagen met cadeautjes heeft pech. Zal het goedkomen? Wie is die meneer die de auto komt maken? Nu ben ik de baas Sinterklaas!

auto met papa

Voor kinderen vanaf 5 jaar. Een boek met bruine pieten die gewoon pieten worden genoemd. Met prachtige illustraties en duidelijke emoties in de gezichten. Er is een hoop te zien op de illustraties. Zie jij de poes op elke pagina?

  • Meer reviews boeken van Sinterklaas vind je via deze link
Nu ben ik de baas Sinterklaas

Specificaties Nu ben ik de baas Sinterklaas!

Auteur: Sanne Miltenburg | Uitgeverij: Clavis | 9789044835359  | oktober 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.