Ogen van tijgers, een boek van Tonke Dragt

Hou jij van futuristische verhalen? Dan is Ogen van tijgers écht iets voor jou. Een verhaal vol spanning en monologen.

In ogen van tijgers vermoedt de schilder Jock Martijn dat hij bespioneert wordt door zijn eigen huisrobot Xan. Terwijl zijn zus met een stem in haar hoofd praat. Waarom wordt hij bespioneerd? Het begon ermee dat hij een schilderij maakte: de ogen van een tijger. Sindsdien wil de beroemde Marie Kwang schilderijen van Jock in een beroemde tentoonstelling. En sinds er een nieuwe cursist is, doen de andere cursisten erg raar. Wat is er met zijn cursisten aan de hand?

Ogen van tijgers, origineel

Het verhaal van ogen van tijgers vind ik erg origineel, want heel veel verhalen spelen zich af in de toekomst. Maar de meesten gaan over ruimtegevechten of robotoorlogen. Dit verhaal gaat over een kunstenaar en is, net zoals de meeste ruimteverhalen, een beetje ingewikkeld. Dat komt vooral door de lange monologen over wat mensen hebben meegemaakt. En de beschrijvingen van wat mensen doen maakt het verhaal ook langer.

ogen van tijgers

Te lange intro

Mijn moeder vindt, net zoals ik, dat de intro in ogen van tijgers veel te lang is. Er worden zo’n beetje 3 hoofdstukken gebruikt voor de intro. Waardoor we veel onnodige informatie krijgen. Bijvoorbeeld over hoe de nieuwe cursist bij het centrum terecht was gekomen, en hoe iemand kennis maakt met Jock Martijn. Maar verder is het niet relevant voor het verhaal van ogen van tijgers. Daarom is de intro niet heel interessant. Uiteindelijk heb ik het gewoon gelezen omdat er misschien toch iets in gebeurt dat belangrijk is. Maar dat is in dit absoluut niet zo : D ! . (dit was erg random XD). Na de intro begint het boek interessant te worden. Dan wordt het spannend. Maar, dat is op de helft van ogen van tijgers. Wees dus geduldig. Je geduld wordt beloond. Of begin op de helft van het boek.

ogen van de tijgers

Specificaties

Auteur: Tonke Dragt | Uitgever: Leopold | 9789025878054 | januari 2020 | 464 pagina’s | meer weten? klik hier

ogen van tijgers
footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.