Olifantje is jarig – Annemarie van Haeringen, een vrolijk feestje

Hoe leer je je kindje wat nodig is om een verjaardagsfeestje te vieren? Met dit vrolijke boekje! Slingers… Ballonnen… Taart! Hiep, hiep, hoera! Olifantje is jarig! En ik ook! Hij weet het zelf nog niet, maar van mijn zoontje krijg ik dit leuke boekje cadeau van mijn verjaardag. Ik ben benieuwd hoe hij dat gaat vinden, haha.

Een bekend Olifantje is jarig

Ellen schreef in 2018 de recensie van Mijn papa, een perfect cadeau voor vaderdag. En zelf werd ik vorig jaar op moederdag verrast. Toen kreeg ik Mijn mama cadeau. (Die ik ook zelf ingepakt had trouwens, haha.) Dus dat het met Olifantje een feestje gaat worden, dat weet ik nu al. Dus ik kan niet wachten om Olifantje is jarig uit te pakken.

olifantje is jarig

Het verhaal in Olifantje is jarig

In simpele taal wordt door Annemarie van Haeringen uitgelegd hoe je een verjaardag viert. Op de eerste bladzijde ziet een blij Olifantje slingers hangen en roept moeder erbij. Papa wordt geroepen als Olifantje bijna met stoel en al de lucht in vliegt door de vele ballonnen die eraan vast zitten. Samen zingen mama en papa voor Olifantje. En dan heeft Olifantje het door: Olifantje is jarig, hoera!

Wat hoort er nog meer bij?

Mijn zoontje weet het al vóórdat hij Olifantje is jarig heeft gelezen. Vanmiddag zijn we naar de winkel geweest. Hij heeft cadeautjes voor me gekocht. Dat zal nog wat worden later als hij zijn eerste salaris binnen heeft. Ik denk dat het volledig opgaat aan cadeautjes voor mama, haha. Maar ook dacht hij aan de andere dingen die nodig zijn voor een verjaardag. Ballonnen en een feestmuts kocht hij ook. En niet te vergeten kaarsjes voor de taart! Ik zal mijn zoontje na het voorlezen vragen wat mama wél heeft en wat Olifantje niet had in het verhaal. (De feestmuts!)

olifantje is jarig

Een feestelijk boekje

Een leuk en duidelijk boekje. Laat het feest maar beginnen! Met Olifantje is jarig gaat dat zeker lukken, want door de vrolijke illustraties – erg fijn en rustig dat steeds dezelfde kleuren worden gebruikt – zit de feeststemming er al aardig in. Door de stevige kartonnen bladzijden is het geschikt voor de jongsten en door het taalgebruik ook voor de beginnende lezer.

Ben je enthousiast geworden? Je koopt de boekjes van Olifantje hier

Specificaties ‘Olifantje is jarig’:

olifantje is jarig

Uitgever: Leopold | Auteur: Annemarie van Haeringen |9789025879426 | Druk: 1 | augustus 2020 | 14 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.