Olivia is een spion, een spannend mysterie

Heb jij thuis een kleine luistervink of spion in huis? Zo’n kleine onderzoeker die alles graag in de gaten houdt? Dan is dit boek van Olivia is een spion een leuk prentenboek! 

Olivia is een spion

Olivia is een spion

Olivia hoort haar moeder praten met haar tante en heeft door dat het over haar gaat. Zo had Olivia een bosbessensmoothie gemaakt en de hele keuken was vies. De witte overhemden van haar vader had ze gewassen samen met haar rode sokken waardoor de overhemden allemaal roze waren geworden. Ze wil graag onderzoeken wat haar moeder nog meer over haar zegt. Olivia is een spion en een goede ook!

Olivia is een spion

Zo onopvallend mogelijk spioneert ze haar moeder door helemaal op te gaan in haar omgeving. Ze hoort haar vader zeggen dat ze Olivia best mee kan nemen naar een instelling. De meester op school zegt dat een instelling een gevangenis kan zijn.

Olivia is een spion

De volgende ochtend hoort ze dat ze met mama die avond naar een speciale plek gaat. Olivia is er van overtuigd dat ze naar de gevangenis gaat. Maar is dit ook zo? Olivia is een spion, maar niet zo’n hele goede gelukkig.

Wat vonden wij er van?

Helaas vonden de kinderen het niet zo’n leuk boek. Misschien waren ze wat te jong nog hiervoor alhoewel de twee oudste kleuters het ook niet leuk vonden helaas. Het onzichtbare speurwerk vonden ze wel leuk, maar verder kwamen er geen enthousiaste reacties.

Zelf vond ik het wel een leuk boek, maar met name geschikt om nieuwsgierige kinderen te leren dat luistervinken niet altijd handig is. Omdat ze het misschien niet goed horen en zo verkeerde dingen gaan bedenken wat niet handig is.

Specificaties Olivia is een spion

Auteur:  Ian Falconer | Uitgeverij: Rubinstein | 9789047622819 | 36 pagina’s | mei 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.