Ontdek de grote wereld van kleine insecten – een prachtig doorkijkboek

Op dit moment ben ik met mijn kleuterklas volop aan het werk met het thema kriebelbeestjes. ‘Ontdek de grote wereld van kleine insecten’ is een prachtig boek op rijm over de kleine beestjes in onze omgeving. Perfect om te gebruiken in de klas!

Ontdek de grote wereld van kleine insecten

Kijk om je heen en ontdek de grote wereld van kleine insecten

Kijk eens naar beneden, naar de grond.
Daar lopen de mooiste beestjes rond.

Zo begint ‘Ontdek de grote wereld van kleine insecten’. Het boek begint in de lente, met het nieuwe leven wat overal gaat beginnen. Je ziet rupsen knabbelen aan blaadjes, libelles, mieren die marcheren en lieveheersbeestjes. Deze beestjes en nog veel meer kun je vinden in dit prachtige boek!

Een prachtig boek met kijkgaten

Ontdek de grote wereld van kleine insecten is echt zo’n boek dat meteen opvalt als je het in de boekhandel ziet liggen. Met de prachtige kleuren en de kijkgaten op de voorkant is dit een boek dat je aandacht trekt. De kijkgaten komen door het hele boek terug. De tekeningen zijn echt prachtig. Op de grote platen kun je op zoek gaan naar alle kriebelbeestjes die verstopt zijn. Superleuk als je met dit thema bezig bent! Daarnaast inspireren de mooie tekeningen ook om zelf in de klas mooi tekeningen te maken van insecten.

vlinders

Op rijm door de seizoenen

Het leuke van dit boek is dat je door alle seizoenen gaat. Je start met de lente, om vervolgens enorm veel beestjes te kunnen ontdekken in de zomer. Maar dan worden de blaadjes langzaam weer bruin en uiteindelijk komen de sneeuwvlokken en wordt het winter. De insecten verstoppen zich, maar gelukkig komen ze op het einde van het boek in de lente weer tevoorschijn! ‘Ontdek de grote wereld van kleine insecten’ is volledig op rijm geschreven, waardoor het fijn voorleest. En dat is precies wat ik komende week in de klas ga doen!

Specificaties ‘De grote wereld van kleine insecten’

Auteur: Patricia Hegarty | Illustraties: Britta Teckentrup | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048320189 | februari 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren dystopie emoties familie fantasie filosofie flapjesboek geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mindful museum muziek mysterie natuur oorlog opgroeien pesten poes prentenboek reizen roman samen school spannend thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap wereld zelfbeeld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.