Op reis met de klas, een ik lees AVI M3

Dochterlief vindt het steeds leuker om gewoon even een boekje te lezen. Of dat nou een Donald Duck is waar ze nog meer door heen bladert dan echt leest, of de krant waar ze stukjes uit leest waar ze een leuk plaatje bij ziet. Het maakt niet zo heel veel uit. Maar het allerliefste leest ze een leuk boek. Het liefst met een paard in de hoofdrol. Dus toen ik dit AVI M3 boekje Op reis met de klas, bij Zwijsen zag vroeg ik hem direct aan als review exemplaar voor mijn dochter.

Op reis met de klas

Eerst worden de twee hoofdpersonages in het boek, op reis met de klas, voorgesteld. lot en ot. lot woont in een boomhut. al 6 jaar. ze woont ver van het dorp, maar mag elke dag op ot naar school. ot is een wit paard. ot mag in de wei gras eten. in de klas is juf eef. ze vertelt dat ze wat leuks gaan doen met de klas. ze gaan op reis. maar ze gaan met de bus op reis en dat vindt lot niet leuk. wat moet er dan met ot?

lot heeft een plan. ze lenen de kar van boer bik. daar kan heel groep 3 wel in. de klas is blij, de juf is blij, lot is blij en ook ot is blij. maar onderweg gaat er iets mis. zal het wel goedkomen? wat is er met de taart gebeurd die de juf heeft gebakken? heeft iedereen zijn zwemdiploma? kan een paard zwemmen? wat snoepen de kinderen van de struiken die ot heeft ontdekt? op reis met de klas.

Echt een leuk boek

Ik moet er nog altijd aan wennen dat AVI boekjes niet altijd hoofdletters hebben. De tekst hierboven schreef ik zonder hoofdletters, was dat je al opgevallen? Het leest best prettig eigenlijk vind ik.

Het verhaal is echt super leuk en als dochterlief in haar eentje een paar pagina’s had gelezen, betrapte ik mijzelf erop dat ik als ze sliep stiekem zelf ook nog even bijlas. Dat is voor het eerst dat ik dat deed bij haar boekjes haha betrapt.

Ook in dit boek, is net zoals in Daan wil weg, achterin een stukje tekst en foto’s van de schrijver en de illustrator opgenomen. Dat vind dochterlief stiekem nog wel het leukste.

Extra leuke aanvulling is dat achterin er nog 3 kleine opdrachtjes staan om uit te voeren.

Het boek op reis met de klas ging op reis.

op reis met de klas

Het boek zelf heeft trouwens ook al een aardige reis gehad. Toen we naar het strand gingen in het begin van de vakantie werd er in de auto gelezen, en daarna bij de bushalte weer en op het strand ook. Daarna ging het boek mee uit logeren in Twente om stiekem nog een tweede keer gelezen te worden.

Een echte aanrader dus voor paardenmeisjes die in groep 3 zitten om zelf te lezen! Er is trouwens nog een boek over Lot en Ot. Dat is een AVI start boek.

Specificaties Op reis met de klas

op reis met de klas

Uitgeverij: Zwijsen | Auteur: Elisa van Spronsen & Ann de Bode | 9789048734184 | augustus 2018 | 30 pagina’s | AVI M3 | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.