Op zoek naar de schat van Z de Verschrikkelijke!

Zelf het verhaal bepalen, dat klinkt wel erg tof! In het boek ‘Op zoek naar de schat van Z de Verschrikkelijke!’ krijg je die kans, want na elke bladzijde kies je hoe het verhaal verder gaat.

kaft

Ga op zoek naar de schat van Z de verschrikkelijke!

Op het strand vinden twee kleine piraatjes een geheimzinnige boodschap in een fles. Ze moeten zo snel mogelijk naar Papegaaieneiland komen, want daar wacht een schat op ze. Deze brief is echter ondertekend met ‘Z. de Verschrikkelijke’. En tja… ga je dan op zoek, of niet? Marie en Jack gaan samen op pad, maar elke keer moeten ze beslissen welke weg ze nu weer zullen nemen. Onderweg komen ze vreemde figuren tegen, zoals een vuurtorenwachter, een vissersvrouw en een reuzeninktvis. Lukt het ze om uiteindelijk bij Papegaaieneiland te komen? Dat kan dus alleen met jouw hulp!

Bepaal zelf het verhaal

Dit boek wordt omschreven als een ‘interactief prentenboek’: je bepaalt zelf de loop van het verhaal! En dat is heel leuk, en echt anders dan anders. Allebei mijn dochters waren hier heel enthousiast over. Je hebt echt invloed op het verhaal, de keuze die je maakt kan heel belangrijk zijn! Je kunt elke keer tussen 2 verhaallijnen kiezen. Vervolgens ga je naar het tabblad aan de zijkant van het boek met het icoontje wat daarbij hoort. En de keuzes zijn elke keer erg leuk: soms is het moeilijk kiezen! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen spoken en een grote golf, tussen een rog en een walvis en tussen een kwal of een zeemeermin.
Maar tot 2 keer toe heb ik een foute keuze gemaakt, waardoor ik weer helemaal opnieuw vooraan het verhaal moest beginnen!  Toen moest ik dus weer opnieuw op zoek naar de schat van Z de Verschrikkelijke…

Alle piraten verzamelen!

De hoofdrolspelers in het verhaal ‘Op zoek naar de schat van Z de verschrikkelijke’, zijn Marie en Jack: 2 schattige kleine piraatjes. Ik ben zelf altijd dol op piratenverhalen. Ik merk dat dit soort verhalen in mijn kleuterklas ook altijd een succes zijn: bij jongens en meiden!
Marie en Jack komen allerlei dingen tegen die je als piraat tegen zou kunnen komen: van vissen, schildpadden, palmbomen en octopussen tot schelpen. Genoeg inspiratie dus om ook met dit piratenthema in de klas aan de slag te gaan!


Ben je nog op zoek naar inspiratie om een piratenthema vorm te geven, kijk dan eens bij deze leuke blogs op de site van Mamascrapelle:

Specificaties Op zoek naar de schat van Z de Verschrikkelijke!

Auteur: Sylvie Misslin | Illustraties: Amandine Piu | Uitgever: De Eenhoorn│ 9789462915602│april 2021│44 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.