Op zoek naar het begin, een grappig prentenboek

Op zoek naar het begin een prachtig verhaal met een begin en een einde. Maar naar welk begin zijn we opzoek? Een mooie prentenboek van Joke Eikenaar.

op zoek naar het begin

Op zoek naar het begin

Alleen de titel “Op zoek naar het begin” vind ik al magisch klinken. Want naar welk begin ben je op zoek. Het klinkt al spannend en de kinderen zaten ook vol spanning te wachten wat voor nieuw prentenboek ik nu weer wilde gaan voorlezen 😉 (nooit saai hier voor hun met al die nieuwe boeken haha)

In dit grappige verhaal volgen wij Ridder Pepijn en zijn raadselachtige zoektocht.

Op een ochtend ziet Pepijn een handdoek hangen in de struiken. Dat komt goed uit want hij had zich net gewassen in het meer en was zijn eigen handdoek vergeten. Maar als hij eraan trekt, blijkt het helemaal geen handdoek te zijn. Het is een lange lap stof waarvan hij het begin niet kan zien. Van wie is die lap? En waar gaat hij heen?

overal papier

Ridder Pepijn is dol op raadsels en avonturen en gaat op pad samen met zijn paard. Soms zit de stof een beetje vast of is gedraaid maar Pepijn maakt hem dan netjes los.

Behulpzaam in op zoek naar het begin

Onderweg komt hij twee deftige dames tegen die aan het picknicken zijn op de stof. Hij snijdt een stuk van de stof aan voor hun. Zo doet hij dat ook bij 3 kinderen die een tent van de stof hadden gemaakt en bij 2 jongens die de lap stof gebruiken als tennisnet. Maar nog altijd is ridder Pepijn op zoek naar het begin.

Hij is behulpzaam voor iedereen en eindelijk komt hij aan bij de eigenaar van de stof. Het is een hele lange sluier van een huilend meisje dat vandaag gaat trouwen. Ze huilde omdat ze graag de allerlangste sluier van de hele wereld wilde hebben, maar dat niet handig is omdat ze overal aan vast bleef steken. Ridder Pepijn helpt haar en brengt haar naar het kasteel. Want door al dat vastzitten is ze veel te laat!

Eenmaal bij het kasteel is alles verlaten en leeg. Er komt een lakei aangedribbeld die vertelt dat de prins al met iemand anders is getrouwd omdat het te lang duurde.

op zoek naar het begin

De prinses is enorm blij en gaat vanaf nu alleen nog maar dingen doen die ze zelf leuk vindt. En dan komt die grote lap stof goed van pas voor een hangmat en een schommel. De prinses is blij dat ridder Pepijn op zoek ging naar het begin van de lap stof!

Wat vinden wij ervan?

Op zoek naar het begin is een spannend boek wat prachtig geïllustreerd is met aquarel tekeningen door Joke Eikenaar zelf. Het boek spreekt zowel jongens als meisjes aan en ze leren behulpzaam te zijn en in oplossingen te denken voor problemen.

Een super boek daarnaast mocht je iets met een thema gaan doen voor Ridders en Prinsessen!

De oudste peuters en de kleuters vonden het boek leuk en grappig. Want een paard in een hangmat dat kan toch helemaal niet 🙂

Specificaties op zoek naar een begin

Auteur:  Joke Eikenaar | Uitgeverij: De vier windstreken | 9789051165876 | 32 pagina’s | oktober 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

op zoek naar het begin
Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.