opa en oma pluis, een Nijntje klassieker

Eigenlijk hoort er bij elke opa en oma minstens 1 boek van Nijntje in de kast. Namelijk opa en oma pluis. Ik ken geen kind dat niet Nijntje leuk vindt en ik ken geen opa en oma die zelf vroeger aan hun kinderen ook Nijntje hebben voorgelezen.

Op zn twents

Als je goed kijkt zie je dat wij een andere titel hebben namelijk opa en oma pluus in plaats van opa en oma pluis. Dat komt omdat wij toen dochterlief nog heel klein was dit exemplaar van mijn schoonouders hebben gekregen. In het Twents!! Manlief rent elke keer gillend de kamer uit als ik deze probeer voor te lezen want het klinkt natuurlijk nergens naar.

Gelukkig ligt hetzelfde boek ook bij oupa en omi en kan omi het wel goed voorlezen.

kinderboekenweek opa en oma pluis

Meerdere talen en dialecten

In de bibliotheek leen ik wel eens de Nederlandse versie zodat ik deze gewoon goed kan voorlezen aan dochterlief en de gastkindjes. Want het is zo’n onwijs lief boek.

Deze versie van Nijntje Opa en oma Pluis is in meerdere dialecten verkrijgbaar. Je kunt ze niet meer overal vinden, maar zeker bij toeristische plekken kun je meestal wel je eigen dialect vinden.

Zo was ik vandaag met dochterlief in Madurodam en daar zag ik het boekje in het Haags liggen. Nu ben ik net niet geboren, maar wel getogen sinds mijn eerste in Den Haag, maar om nou te zeggen dat ik Haags spreek? Nee dat komt er denk ik net zo gek uit als dat ik in het Twents probeer voor te lezen hahaha Dat doe ik de kinderen en manlief maar niet aan.

Dit leuke boek is in elk geval op de typische Dick Bruna manier geschreven en geïllustreerd. De kinderen hangen aan mijn lippen als ik het voorlees en allemaal zijn ze het eens over 1 ding. Haar grootouders hebben altijd lekkere koekjes!

Specificaties Opa en oma Pluis

Schrijver: Dick Bruna | Uitgeverij: Mercis Publishing | 9789073991903 | januari 1988 | 26 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Meerdere dialecten Opa en oma Pluis

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.