De Schoolbibliotheek thuis: Ottilie en de Drochtenjagers – Rhiannon Williams

Nu de scholen weer zijn begonnen is het tijd om wat boeken die in de schoolbibliotheek staan (of daar in zóúden moeten staan) weer eens onder de aandacht te brengen. Zo krijg jij een indruk wat je kroost op school leest en kom je op ideeën voor het lezen thuis. Zomaar een paar ideetjes voor groep 3 tot en met groep 8. Ditmaal breng ik graag Ottilie en de Drochtenjagers van Rhiannon Williams onder de aandacht. Een leesboek voor kinderen in de middenbouw. Het leesniveau wordt ingeschat op M5.

Ottilie en de Drochtenjagers

Ottilie en de Drochtenjagers

Ottillie en de drochtenjagers verdient een plekje in de boekenkast op school en thuis. Als eerste boek in een trilogie komen we erachter dat Ottilie haar broertje wil redden die ontvoerd is. Ottilie is een echte Brakker. Ze is geboren en getogen in de Holen. Ottilie weet dus ook dat je in sommige gebieden beter niet kan komen. Om die reden is ze nog nooit verder gekomen dan Marktstad. Nu voelt ze zich genoodzaakt om dat wel te doen. Haar broertje Wallie is ontvoerd door moeraspakkers.

Met de hulp van Fiep, een vriendelijk en enigszins angstig figuur met vliezen tussen zijn tenen en vingers komt ze uiteindelijk bij de Drochtenjagers in de buurt. Vanaf daar moet ze het alleen doen. Ze vermomt zich als jongen want meisjes zijn bij de jacht op monsters niet gewenst. ‘Verboden voor meiden’ kun je zeggen. Ottilie onderneemt met pijl en boog de gevaarlijke zoektocht naar haar broertje en ontdekt de waarheid over de Drochtenjagers.

Een avontuurlijke debuutroman

Ottilie en de Drochtenjagers is de eerste in de een trilogie. Het tweede deel Ottilie en de Monstermacht is al uitgebracht. Net als het derde deel trouwens, Ottilie en de Welkende Wereld. Je kind kan dus in één keer de hele serie uitlezen moht het daar behoefte aan hebben. Ottilie en de Drochtenjagers is geselecteerd voor de Kinderjury tiplijst 2020. Het is dan ook een avontuurlijk en fantasierijk boek.

Rhiannon Williams kende ik nog niet. Dat is niet zo verwonderlijk want Ottilie en de Drochtenjagers is de debuutroman van deze Australische schrijfster die inmiddels in eigen land voor dit boek in de prijzen is gevallen. Inmiddels is zij ook uitgegeven in het Nederlands, met de vertaling van Sofie Engelsman. Ook Ottilie is geen prinses op de erwt-type. De omslagillustratie van Maike Plenzke laat dat mooi zien. Gewapend met pijl en boog en in een jagerskostuum laat Ottilie je zien wat ze waard is.

Ottilie en de Drochtenjagers

Ottilie en de Drochtenjagers is de fantasierijke en avontuurlijke debuutroman van Rhiannon Williams over een meisje dat haar broertje Wallie wil redden.

Ottilie en de Drochtenjagers

Specificaties Ottilie en de Drochtenjagers

Ottilie en de Drochtenjagers

Schrijver: Rhiannon Williams | Vertaling: Sofie Engelsman | Uitgever: Gottmer | september 2019 | 9789025771461 | Kijk hier voor meer informatie

Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.