Otto groot Otto klein Prentenboek Top Tien

Otto groot Otto klein is in elk geval geen klein boek maar een groot boek. Een boek dat vol staat met tegenstellingen. Inclusief een REUZE grote stadsposter! Dit boek van Tom Schamp staat in de prentenboek Top Tien van de Nationale Voorleesdagen 2020 die morgen van start gaan.

Otto groot Otto klein zoekboek

zoekboek Tom Schamp

Eigenlijk is dit meer een zoekboek. Elke twee pagina’s is een groot deel van een stad. Daaronder staan vragen als Wie bestuurt de metro? Waar gaan de beren overwinteren? Waar brandt het? En hoeveel brandweerwagens tel je?

In het boek staan 10 grote platen van 2 pagina’s groot. Op de pagina’s moeten we op zoek naar Otto en zijn vader, maar ook nog naar vele anderen. We zoeken Dino, Rhino, Gino, Kepy, Cody, Hu?, Go!, Geel Eendje, Tommy en Bic.

Tegenstellingen

Op elke plaat vind je meerdere verkeersborden waar tegenstellingen op staan. Niet een paar tegenstellingen, maar 101, achterin het boek kun je ze allemaal vinden! Van onder-boven, kat-muis, verboden – toegestaan, open- gesloten, yin- yang en nog veel veel veel meer tegenstellingen! De meeste zijn duidelijk geillustreerd, anderen hebben echt uitleg nodig van een volwassene. Of misschien dat grote broer/ zus/ nicht/ neef dit boek wel samen met het jonge schoolkind wil lezen.

Bijzondere platen

De zoekplaten in dit grote boek van, zijn allesbehalve rustig. Er is echt enorm veel te zien en het duurt zeker even voor je alle zoekopdrachten hebt voltooid.

Maar ook als volwassene is het een machtig mooi boek om te lezen. Nou ja bestuderen. Een logo wat op die van Ikea lijkt, maar waar de zin Ike and Tina Turner te lezen is. Snoop Dogg, hondenkoekje, thinking out of the box, je krijgt het nickado, See you later Ali gator en aan uw linkerzijde ziet u straks WAL russen. Dit zijn slechts enkele van de vele Engelse en Nederlandse woordgrappen in Otto groot Otto klein. Daarnaast ben ik ook al Frans en Spaans tegengekomen. Heel veel merken eten, drinken en sterke drank!

Voor groot en klein

Otto groot Otto klein

Hoe meer ik naar de platen kijken hoe meer ik overtuigd ben dat dit boek niet alleen maar voor kinderen is gemaakt. Terwijl jouw kind druk zoekende is naar Otto, zijn vader en de andere zoekopdrachten ben jij druk met zoeken naar flauwe woordgrappen en goed passende illustraties. Er zijn verwijzingen naar vele landen, plaatsen in de stad, seizoenen en dieren. Let op ouders dat je met dit boek wel eens hele nieuwsgierige kinderen kunt krijgen die je alles gaan vragen!

Otto groot Otto klein is een boek voor groot en klein. Een groot boek, wat maar een klein beetje ruimte in neemt als je hem mee neemt op vakantie bijvoorbeeld. Een boek waar je jaren mee vooruit kunt en nog steeds nieuwe dingen kunt ontdekken!

Specificaties Otto groot Otto klein

Otto groot Otto klein

Auteur: Tom Schamp | Uitgever: Lannoo | 9789401450805 | maart 2018 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.