Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Wat een pech voor kleine mol. Kom je even boven de grond en dan wordt er zomaar bovenop je kop gepoept! Een hilarische zoektocht start naar de dader. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft is een grappig prentenboek over een bijzonder avontuur, waar vele peuters en kleuters geen genoeg van krijgen om te lezen.

Over een kleine mol voorkant

De kleine mol gaat op onderzoek uit

Je zal een bijziende mol zijn en even je kop boven de aarde uitsteken. Het was rond en bruin en het kwam precies op zijn kop terecht. ‘Wel hier en gunter riep de kleine mol, wie heeft er op mijn kop gepoept?’ Dus hij gaat op onderzoek uit. Langs het paard, de haas en de koe. En vele andere dieren. Met evenzovele variaties in kleuren en vormen poep.

Een indrukwekkende en grappige reis volgt. In eigen huis door alle kinders met veel plezier gelezen. De geïrriteerde mol met een drol op zijn kop die verhaal gaat halen bij de dieren op de boerderij. En de dieren die op hun beurt proberen te bewijzen dat zij onschuldig zijn. Een boek om keer op keer te lezen. Kinderen vanaf een jaar of twee zijn natuurlijk gek op het onderwerp poep. Bleh bij het varken moet de kleine mol zijn neus stevig dichtknijpen. Maar wie heeft het nou gedaan? Wie kan kleine mol helpen? Misschien de twee strontvliegen die hij tegenkomt!

Een succesvol boek uit 1989

Het boek is geschreven door Werner Holzwarth en geïllustreerd door Wolf Erlbruch. De oorspronkelijke Duitse uitgave is in 1990 in het Nederlands vertaald. Het is een succesvol boek. Het is in tientallen landen vertaald en miljoenen keren verkocht. Ook zijn er vele variaties van het boek uitgegeven, van klein tot groot formaat. Het is zelfs verkrijgbaar met een klein knuffelmolletje.

Over een kleine mol knuffel

Van schrijver Werner Holzwarth (1947) is naast Over een kleine mol ook zijn boek Lekker, nee vies in het Nederlands verschenen. Een rijmend boek voor je maag!

Wolf Erlbruch (1948) is wellicht de bekendste en ook de meest bekroonde illustrator van Duitsland. Zijn hele oeuvre werd gelauwerd met de Jugendliteraturpreis in 2003 en met de Hans-Christian-Andersen-Prijs in 2006. De illustraties in Over een kleine mol zijn grappig en een tikje karikaturaal. Een paard met een brilletje en de mol met zwarte laarsjes; voor kinderen blijven de dieren herkenbaar maar er zit ook humor in.

Er is zelfs een theaterversie gemaakt van Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Helaas zijn de voorstellingen gecanceld door de coronamaatregelen, maar hopelijk volgt er later in het jaar een herkansing. Leuk voor kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar die het boek met veel plezier hebben gelezen.

Een verhaal over een bijzondere zoektocht. En over de voldoening van een klein beetje wraak nemen. En volmaakt tevreden weer verder gaan met waar je mee bezig was.

Over een kleine mol eindelijk

Specificaties Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Auteur: Werner Holzwarth | Illustrator: Wolf Erlbruch | Oorspronkelijke uitgave: Vom Kleinen Maulwurf, Der Wissen Wollte, Wer Ihm Auf Den Kopf Gemacht Hat , Peter Hammer Verlag, 1989 | Uitgever C De Vries-Brouwers, 1990 | Vertaling: Ineke Ris | 9789061745822  mei 2009 | 23 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn kunst lgbtiqa liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek reizen roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.