Oververhit – een spannende debuutthriller van Inge Spaan

Wat zou jij doen als je een stiekeme relatie hebt met een getrouwde man? Zou je dan alles op alles zetten dat hij voor jou kiest? Of laat je hem toch gaan, omdat je het idee hebt dat iemand het op jou heeft gemunt? Of, wat zou je doen als je merkt dat jouw man, met wie je bent getrouwd, vreemdgaat? Word je boos op hem of zet je alles op alles om haar uit te schakelen? In Oververhit lees je hoe Jolijn en Suzanne met hun relatie met Bastiaan, en met elkaar, omgaan. En wie bemoeien zich er nog meer mee?

De cover van Oververhit sprak mij direct aan. Ik dacht eerst, na het zien van de cover, dat het zou gaan over een masseur die misbruik maakte van de vrouw die hij masseerde. Maar na de achterflap te hebben gelezen kon ik de combinatie van de tekst op de achterflap niet plaatsen samen met de cover. Ik werd daardoor nog nieuwsgieriger naar Oververhit.

Oververhit. voorkant

Oververhit

Het is de 28-jarige Jolijn gelukt haar leven in te richten zoals ze het zelf graag ziet. Maar daar is ook Bastiaan. Een getrouwde man en een obstakel op haar uitgestippelde pad en dit ziet ze graag opgelost. Het lijkt te lukken en het geluk lacht haar toe. Maar dan dient een tegenslag zich aan. En nog een. En nog een. Eerst houdt Jolijn vast aan toeval en pech. Maar dan komt er een moment dat ze beseft dat iemand het op haar heeft gemunt. Maar hoe kan ze terugvechten als ze niet weet tegen wie en waarom? Zal Jolijn tijdig achterhalen wie het is en hoe ver de onbekende zal gaan? En heeft ze op tijd door hoe groot het gevaar is dat ze loopt?

Oververhit. Achterkant

Mijn leeservaring van Oververhit

Oververhit is een spannende feelgood thriller en tevens het debuut van Inge Spaan. Oververhit leest vlot weg door het makkelijke taalgebruik en de korte hoofdstukken. Hierdoor is het een fijn boek voor als je bijvoorbeeld een leesdipje hebt gehad en weer meer zin wilt krijgen om te lezen. Of als je het bijvoorbeeld lastig vindt om je lang achter elkaar te concentreren, dan zijn korte hoofdstukken wel heel prettig.

Oververhit is vanaf het begin spannend en dit houdt stand richting het einde. Je denkt steeds te weten wie het op Jolijn heeft gemunt en wat er met haar zal gaan gebeuren. De laatste scènes zijn helaas niet zo spannend als waar ik op had gehoopt. Ik had ook verwacht dat er iets heftigers zou gebeuren met Jolijn. Dit vind ik erg jammer, het einde is ten opzichte van de rest van het boek niet heel spannend. Ondanks dat heb ik zeker genoten van Oververhit. Ik vind het ook leuk dat er tussendoor ook een hoofdstuk vanuit de dader is geschreven, de spanning is dan erg voelbaar. Het is een mooi debuut, het verhaal is goed uitgewerkt en ik zal zeker nog eens een boek van Inge Spaan erbij pakken.

Bladzijde

Over Inge Spaan

Inge Spaan (1980) woont met haar gezin en haar twee honden in de Achterhoek. Al sinds haar jeugd schreef ze verhalen. Soms schreef ze samen met vriendinnen. Na haar middelbare school is ze ermee gestopt. Ze heeft accountancy en fiscale economie gestudeerd en werkt sindsdien in de beroepsgroep die door velen als een van de saaiste wordt gezien. Begin 2018 schrijft ze zich in bij de Schrijversacademie, hier heeft Spaan nog nooit spijt van gehad. In haar vrije tijd leest ze veel. Daarnaast houdt Inge Spaan van chocola, uit eten gaan, een dagje shoppen en ze kan ook genieten van de sauna. Oververhit is haar debuut.

Andere boeken van Inge Spaan

Bladzijde

Specificaties Oververhit

Auteur: Inge Spaan | Uitgever: LetterRijn | September 2020 | 248 blz | 9789491875977 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.