Paco in de Disco, een geluidenboek voor een feestje

Gisteren kwam de blog van Delicia online over Baby Shark. Muziekboekjes zijn bij mij als gastouder altijd een enorme hit geweest. Zelf luisteren wij nog vaak naar Paco en Vivaldi. Een van de favoriete boekjes van mijn dochter. Er is weer een nieuw geluidenboek van Paco, Paco in de Disco. En dat is voor veel papa’s en mama’s heel leuk en vooral herkenbaar. Met dit boek heb je zin in een feestje!

Danswedstrijd in New York

Paco in de disco, doet mee met een danswedstrijd in New York. Dat deed mij direct denken aan de vakantie met mijn moeder in New York. We sliepen in een goedkoop hotel. Onze kamer bestond letterlijk uit een 2 persoonsbed, 1 open kledingkast 1 stoel en een grote televisie. Op de gang waren de gemeenschappelijke douches en toiletten. Prima overigens want we kwamen er eigenlijk alleen om te slapen en op te frissen. De rest waren we op pad. In de avonden hoorden we altijd heerlijke Jazz en Salsa geluiden ergens vandaan komen. 1 avond gingen we op zoek, maar we konden de plek niet vinden. Waarschijnlijk goed verstopt met een geheime ingang ? Ja onze fantasie sloeg op hol.

Paco doet niet mee aan zomaar een danswedstrijd. Nee hij doet mee aan een wedstrijd discodansen. En met Paco in de Disco is het een geweldig feestje! Helemaal in de sfeer van Saturday Night Fever.

Paco in de Disco

Paco in de Disco zit vol swingende muziek als Summer Love, Count on you, keep on dancin en get down. De kleding is compleet met grote pruiken, wijde pijpen en schoenen met hakken aan. Overhemden die laag open staan en gouden kettingen. En er is zelfs een politieman en indiaan ( ja niks is aan het toeval overgelaten) Discoballen en glitters. Alles is compleet. Heel leuk om te laten zien aan kleine kinderen hoe een disco er vroeger uit zag.

Muziekknopjes

Er zijn, net zoals in Paco en Vivaldi, twee soorten muziekknopjes. De omgevingsgeluiden als een mopperende chauffeur en lachjes, en muziekgeluiden tijdens de repetitie, de show en andere dansers. In totaal zijn er 16 knopjes om op te drukken in Paco in de disco.

Let op, anders dan andere geluidenboeken zijn de bladzijden in dit Paco in de Disco dun. Het is dus zeker niet geschikt voor jongste peuters en grof handige oudste peuters. Als het ware druk je door de pagina’s heen op de knoppen. Dus druk je ergens anders dan het plekje van het geluid, dan kun je wat anders horen dan de bedoeling was ?

Specificaties Paco in de Disco

Auteur: Magali le Huche | Uitgever: Clavis | 9789044835656 | maart 2019 |32 pagina’s | meer info vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

paco in de disco
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.