Papatijd – Marta Altés, het gegeven tijd is iets raars

‘Papatijd’, Stef noemt het ‘papa-Stef-dag’, een dag waarop hij alleen met papa iets wil ondernemen. Het prentenboek ‘papatijd’ lijkt op zijn lijf geschreven! Ook een leuke tip als cadeau voor vaderdag.

hoofd papatijd

Herkenbaar

De situaties die in ‘papatijd’ beschreven staan, zijn heel herkenbaar voor ouder en kind. Kinderen die papa niet met rust laten en papa die niets liever wil dan gewoon even rustig een kopje koffie drinken. Het leuke van dit boek is, dat hij is geschreven vanuit het kind. Met alle beste bedoelingen wil het jonge vosje leuke dingen doen met zijn vader. Plassen stampen, spelen, ontbijt maken en zwemmen zijn er slechts een paar van. 

Ook voor ouders!

‘Papatijd’ is niet alleen leuk voor kinderen. Ook als moeder zijnde kan ik genieten van het boek. Het boek laat goed zien hoe kinderen het begrip ‘tijd’ beleven. Soms voelt iets heel lang voor het vosje en soms gaat iets zo voorbij. 

papatijd

Vrolijk

Het is een vrolijk boek. Vrolijk qua verhaal, maar het is ook erg leuk geïllustreerd. Kleurrijke prenten met herkenbare situaties voor ouder en kind maken dat het boek fijn is om te lezen en voor te lezen. 

Papatijd is meer dan een verhaal

Het boek ‘papatijd’ is meer dan een verhaal. Ik merk aan Stef dat het boek direct uitnodigt tot verder denken over wat hij met papa kan doen. Allerlei ideeën schieten er door zijn hoofd. Niet alles is even haalbaar, haha, maar zijn koppie draait op volle toeren. 

Ook tijdens het voorlezen kun je ingaan op de activiteiten die vosje met zijn papa doet. Hierdoor is het boek ook zeer geschikt om over meerdere voorleesmomenten te verdelen. 

Kopen of laten lopen?

Zeker kopen! Dit boek Papatijd is erg leuk voor zowel ouders als kinderen vanwege de zeer herkenbare situaties. De aanbevolen leeftijd is 3 tot 6 jaar, maar voor iets oudere kinderen kan het prima. 

Daarnaast is dit boek uitermate geschikt om interactief voor te lezen en brengt het je kind op ideeën om te doen met papa. Of mama of opa of oma of tante of…… 

Een aanrader dus! 

Specificaties Papatijd

Auteur: Marta Altés | Uitgever: Leopold | 9789025877163 | juni 2019 | 40 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

papatijd
Footer5
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.