Peppa reist de wereld rond; een speurboek met flapjes

De vakantie is begonnen en Peppa en haar vriendjes reizen de hele wereld rond. Naar de bergen, de jungle, de woestijn en de sneeuw. Wat vindt Peppa het leukst? Ga je mee op wereldreis in Peppa reist de wereld rond?

hoofdfoto
Peppa reist de wereld rond

Peppa reist de wereld rond

In Peppa reist de wereld rond staat de zomervakantie voor de deur en Peppa is met haar vriendjes in het park. Ze vertellen elkaar waar ze naartoe gaan op vakantie. Zo gaat Henkie Hond naar de bergen, Olivia & Oskar Olifant gaan naar de woestijn en gaat Pedro Pony naar de jungle. Peppa Pig stapt met haar familie in de auto maar dan horen ze een raar geluid.. De auto is kapot! Hoe moeten ze nu op vakantie gaan?

Mevrouw Konijn komt Peppa en haar familie helpen maar de auto kan niet zomaar gemaakt worden. Dat gaat wel een dag duren. Hoe moet Peppa nu op vakantie? Daar weet mevrouw Konijn wel een oplossing voor!

Langs verschillende leefgebieden

In Peppa reist de wereld rond komt Peppa op een aantal verschillende plekken. Samen met haar familie gaat ze op bezoek bij haar vriendjes die op vakantie zijn. Voor kinderen zijn sommige plekken op de wereld heel abstract; ze ‘kennen’ ze alleen omdat ze er wel eens van gehoord hebben. In dit boek krijgen deze leefgebieden een gezicht. De jungle is compleet met aapjes, vlinders, lianen, insecten, en mooie bloemen. Pedro Pony geeft het naar zijn zin!

De woestijn is mijn persoonlijke favoriet. Peppa en haar familie komen daar aan en zien daar Olivia & Oskar Olifant. Zij hebben net een beestje ontdekt met schubben en een lange tong. Wat zou dat zijn? Oskar vraagt om mee te zoeken naar het beestje. Maar ook de zon moet nog gezocht worden en waarom moet Peppa uitkijken voor een cactus? Leuk en vooral leerzaam voor kinderen. Een verhaal waar over nagedacht is, de illustraties die er perfect bij passen en natuurlijk de magie van Peppa. Peppa reist de wereld rond heeft het allemaal!

Peppa reist de wereld rond
In de jungle

Peppa reist de wereld rond; een flapjesboek

Flapjesboeken; ik ben er fan van. Ook mijn dochter van nu ruim 3,5 jaar oud vindt dit soort boeken nog geweldig. De flapjes open en dicht doen, kijken wat erachter schuilt.. Op iedere bladzijde ga je op ontdekking. Niet alleen door de flapjes die uitdagen, maar ook door de vragen die gesteld worden. Op iedere bladzijde vind je minimaal 1 vraag waarvan je het antwoord op die bladzijde kunt vinden. Soms moet je echt even zoeken en soms zit het antwoord verstopt achter één van de flapjes. Kinderen gaan op ontdekking met het flapjesboek Peppa reist de wereld rond.

Ga jij zelf op ontdekking met Peppa of geef je het boek liever cadeau aan iemand anders? Het is in ieder geval een boek wat niet misstaat in de (kinder)boekenkast. Gegarandeerd succes!

flapjesboek
Flapjes in het boek

Specificaties Peppa reist de wereld rond

Auteur: Neville Astley | Uitgever: Big Balloon BV | Augustus 2022 | 22 pagina’s | 9789047862031 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

5 reacties

  1. Ik zou dit boek graag voor mijn zoontje Sepp willen winnen, zodat Sepp, mama en Peppa uiteraard de wereld kunnen ontdekken.

  2. Wat een enig boek. Die zou ik graag onze kleinzoon voor willen lezen tijdens onze oppasdagen. Samen de wereld ontdekken!

  3. Wat een leuk boekje, dat zou ik heel graag willen winnen voor mijn kleindochter die in februari geboren gaat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.