Woezel & Pip Kleuterlezen – Pip, waar is de maan?

Dit is een leuk boekje! Zo was de reactie van onze jongste spruit toen we het boekje voor de eerste keer lazen. Dus er volgden nog vele leesbeurten met dit avontuur van Woezel & Pip. Pip, waar is de maan is een lief avontuur in de serie kleuterlezen van uitgeverij Zwijsen. Een boekje voor kleuters die al een beetje beginnen met lezen!

Woezel en Pip zijn sip. de maan is weg.

hoofd

Woezel & Pip op avontuur

In de tuin van Woezel & Pip valt de avond. Het is al heel laat maar Woezel is nog wakker. Dat is gek, zegt Woezel. De maan is opeens verdwenen. Net was hij er nog! Pip en poes gaan helpen zoeken. Ze durven zelfs in een grote boom te klimmen!

In dit spannende avontuur zien we een combinatie van plaatjes, gekleurde woorden en kleine zinnen. Zo raken kleuters stap voor stap steeds meer vertrouwd met letters en woorden. De twee hondjes zijn voor veel kinderen natuurlijk ook heel bekend. Daar kunnen ze over blijven lezen en natuurlijk ook leuk mee spelen.

Pip, waar is de maan? Vriendschap en nieuwsgierigheid

Pip, waar is de maan is een avontuur over vriendschap, nieuwe dingen ontdekken en niet bang zijn. Zelfs niet als het in de nacht heel donker is of als je hoog in de boom zit. We hebben dit korte avontuur van Woezel & Pip met veel plezier gelezen. Met de onvermoeibare Woezel als held van het verhaal, en ons grote voorbeeld! 

Pip, waar is de maan is geschreven uit naam van Guusje Nederhorst. Natuurlijk de bedenkster van deze twee beste vrienden. Het blijft toch een bijzondere en troostende gedachte dat er zoveel moois is voortgekomen uit haar idee. Met de aankoop van de boeken steun je het Guusje Nederhorst Fonds.

Voor meer boekjes van Woezel & Pip, klik hieronder. Ook leuk is het grote ABC boek en memospel van Woezel & Pip!

Kleuterlezen

De serie Kleuterlezen van Uitgeverij Zwijsen is bedoeld voor kleuters die al een beetje kunnen lezen. Zwijsen is de leesspecialist sinds 1846 (!) en zij hebben al vele mooie boeken op verschillende AVI-niveaus uitgegeven. Lezen begint met plaatjes kijken, en deze zijn op een speelse manier verwerkt in de serie Kleuterlezen. Dan volgt de stap om de gekleurde woorden te herkennen en zelf te lezen. Hopelijk draagt dit bij aan meer leesplezier op latere leeftijd!

kleuterlezen

Specificaties Woezel & Pip – Pip, waar is de maan?

Naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst | Illustraties: The Dreamchaser Studios | Redactie: Elisa van Spronsen | Vormgeving: Masja Mols | Uitgeverij Zwijsen | 9789048743780 | april 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.