Piraat Kaat – Vivian den Hollander, leren lezen AVI meegroeiboek

In groep 3 leren kinderen lezen en niet iedereen is daar even dol op. Met Piraat Kaat weet ik zeker dat ook deze kinderen willen lezen!

Een stoere meid

Piraat Kaat Vivian den Hollander Saskia Halfmouw AVI M3 en AVI M4 2 boeken in 1 boek

Zoals de titel van dit boekje al aangeeft gaat dit boekje over Kaat. Na veel stoere jongens boeken nu eindelijk een stoere dame in de hoofdrol! Kaat woont aan zee samen met Ko, haar hond, en Gijs, haar vader. Wanneer ze Bink op het strand tegenkomt is dat het startschot voor veel leuke en spannende verhalen. Kaat wil graag piraat zijn en neemt haar vrienden erin mee.

Plaatjes maken het verhaal van Piraat Kaat duidelijker

Piraat Kaat staat vol met mooie illustraties. Deze zijn gemaakt door Saskia Halfmouw. Tussen de regels door kun je gelijk ontdekken hoe Kaat eruit ziet en wat ze met haar vrienden doet. Door de plaatjes kan je eigenlijk al raden waar het over gaat en dat leest vaak iets makkelijker. Ook kunnen ze daardoor zien wie wat zegt. Super handig! Als ouder kan je ook eerst de plaatjes met je kind bespreken. Wat zie je? Wie is dit? Wat denk je dat ze gaan doen? Zo activeer je voorkennis en dat helpt ook weer bij het lezen.

AVI-meegroeiboek

Piraat Kaat Vivian den Hollander Saskia Halfmouw AVI M3 en AVI M4 2 boeken in 1 boek

Het fijne van Piraat Kaat is dat het een meegroeiboek is. Het begint met AVI M3 en eindigt met E3. Is E3 nog te lastig? Het boek bestaat uit twee delen, dus je kan er een paar overslaan en verder gaan met het tweede deel. Zo hoeven ze niet gefrustreerd te raken dat ze het nog niet kunnen lezen. Dat komt vanzelf wel.

Zin om te lezen

Mijn zoontje riep gelijk dat hij een boek over piraten wel wil lezen. En een dochter van een vriendin van mij, die niet graag leest, wilde Piraat Kaat wel proberen. Dit boek is anders dan andere AVI-boeken en misschien daarom juist zo leuk. Kaat beleeft verschillende avonturen. Ze bedenkt plannetjes en redt een zeehond. Op het laatst komt ze zelfs in de krant. Hoe gaaf is dat? Piraat Kaat is een echte aanrader. Vooral voor kinderen die niet echt zin hebben om te lezen, maar wel van avontuur houden.

Specificaties Piraat Kaat

Piraat Kaat Vivian den Hollander Saskia Halfmouw AVI M3 en AVI M4 2 boeken in 1 boek

Auteur: Vivian den Hollander | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000371310 | maart 2020 | 160 pagina’s  | AVI M3 | meer informatie lees je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.