Playa Blanca: een spannende zomerse thriller

Playa Blanca is opnieuw een fijne thriller van de hand van Linda van Rijn. Eerder las ik al Ciao Bella. Linda van Rijn schrijft in hoog tempo thrillers die je meenemen naar een fijn vakantieoord waar tegelijkertijd iets duisters gebeurd. Een goede combinatie, het zijn fijne boeken voor op vakantie. Of tijdens een druilerig weekend op de bank met een dekentje. In gedachten was ik op Lanzarote, waar Playa Blanca zich afspeelt. Een vriendengroep vertrekt voor een zonvakantie naar dit Canarische eiland. Daar aangekomen blijkt de vakantie heel anders te verlopen dan ze zich hadden voorgesteld.

Playa Blanca

Playa Blanca op Lanzarote

In Playa Blanca Laura gaat met haar vriend Ruben en hun vrienden samen op vakantie. Lekker met een drankje aan het zwembad of naar de zee, uitrusten en veel gezelligheid. Klinkt heerlijk, en zo begint de vakantie ook. Op het strand, Playa Blanca ontmoet de vriendengroep Cynthia en Mike. Dit Nederlandse stel woont (tijdelijk) op Lanzarote en nodigt hen gelijk uit voor een feestje. Zij leven een vrijer leven, met werken op afstand en veel reizen. Dat zorgt gelijk voor nadenken bij Laura en haar vriendinnen: zou zo’n leven ook bij hun passen?

Met een beetje dubbel gevoel vertrekt Laura met haar vrienden naar het feest van het stel wat ze hebben ontmoet op Playa Blanca. Laura heeft geen grote of aanwijsbare twijfels, maar het voelt wat raar om naar een feestje te gaan van mensen die je helemaal niet kent. Aangekomen op het feestje blijkt het gezelschap een bonte verzameling van mensen te zijn, waarbij zij zeker niet de enige zijn die Mike en Cynthia niet kennen.

Playa Blanca

Spannende ontwikkelingen

Op het feestje wordt er volop gedanst en gedronken. Maar ergens gaat er iets mis. Laura begint zich raar te voelen en wordt in de ochtend wakker terwijl ze niet meer weet hoe ze thuis is gekomen. Dit blijkt het begin te zijn van een reeks aan nare en bizarre gebeurtenissen, waarbij lang onduidelijk blijft in Playa Blanca wie hierin welke rol in speelt.

Playa Blanca is een makkelijk te lezen thriller. Zowel qua schrijfstijl, maar ook heel praktisch: het boek heeft best grote letters. Daarmee leest de thriller als een chicklit en is het een heerlijk boek voor in het vliegtuig en op vakantie. Het einde van Playa Blanca is een onverwachte wending, een echte thriller.

Specificaties Playa Blanca

Auteur: Linda van Rijn | Uitgever: Marmer | Oktober 2022 | 9789460686139 | 297 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Playa Blanca
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.