Pluis is het ZAT – Pépé Smit, een prentenboek met humor

Pluis is het ZAT, spuugzat! We hebben allemaal wel eens van die dagen dat we het zat zijn. Gewoon even niet. Soms is daar ruimte voor, soms niet. Soms maak je ruimte ervoor en soms kan je gewoon niet anders. Maar herkennen doen we dit allemaal. Herkennen jullie de opmaak en illustratie stijl van het boek? Juist Pépé Smit van Fred het hert maakt meer leuks zoals Pluis.

Pluis is het ZAT

Pluis is het ZAT

Tsjongejonge wat zijn babykonijntjes lelijk en friemelig. Het zijn net kleine blote worstjes. Maar goed zo begint het avontuur van Pluis. Als een bijna bloot worstje, want in het nestje is Pluis de enige met al wat haartjes. Vanuit de dierenwinkel waarin dit harige konijntje opgroeit, gaat het avontuur verder. Mee met een man die een verjaardagscadeau voor zijn dochter zoekt. Dit cadeau is Pluis maar waar dit arme konijn nou weer in terecht komt… Pluis is het al snel helemaal ZAT en gaat de wijde wereld in.

Pluis is het ZAT

Een harig avontuur

Pluis is het ZAT is precies in dezelfde sferen als Fred het hert maar dan anders. De humor en illustraties zijn herkenbaar en zo onwijs leuk. Voor oud en jong. De keuze voor minder gangbare woorden in een kinderboek en bepaalde gebeurtenissen maakt dit zo grappig. Want als Pluis een ander leuk konijn tegenkomt en daar een heleboel nachtjes blijft slapen… dan weet je wel wat daarvan komt. Mijn dochter reageert vooral heel normaal erop, “logeren dat is gezellig”.

Pépé weet weer een outcast in een verhaal zo leuk neer te zetten. Iemand die anders is dan anders, hierdoor een avontuur meemaakt en waarbij het toch goedkomt. Zonder emotionele beladenheid maar met veel humor. Daar van los is het gewoon een leuk verhaal wat met veel liefde is gemaakt. Pluis is het ZAT kan je maar beter tot de laatste bladzijde uit lezen en dan nog even omslaan. Hier bevind zich namelijk 1 van de favoriete illustraties van mijn dochter. Iets met konijnenkeutels en de derrière van Pluis.

Specificaties Pluis is het ZAT

Pluis is het ZAT

Auteur & illustraties: Pépé Smit | Uitgever: De Harmonie | Maart 2014 | 9789076168982 | 0 – 6 jaar | Meer informatie vind je hier

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.