Poems to fall in love with, een liefdesbundel geselecteerd en geïllustreerd door Chris Riddell

Liefde komt op diverse manieren en in vele soorten kleuren. De liefde voor een partner, de liefde naar een vriend of liefde naar je kinderen. Allemaal anders maar er zijn zeker ook overeenkomsten. De kleuren der liefde kunnen qua intensiteit ook zeer verschillen. Niets is zo mooi als de kracht van pure liefde kunnen geven én ontvangen. Tegelijk is niets zo pijnlijk als een vers gebroken hart. Toch is het wat mij betreft het risico van een gebroken hart wel waard om te blijven zoeken in liefde naar die wederzijdse match met iemand. Poems to fall in love with is een prachtige liefdesbundel samengesteld en geïllustreerd door Chris Riddell.

hoofd Poems to fall in love with

Poems to fall in love with

In Poems to fall in love with heeft Chris Riddell een selectie gemaakt van zijn favoriete klassieke en moderne gedichten over liefde. Elk gekozen gedicht bevat een unieke illustratie van zijn hand. Dit alles komt in een prachtige hardcover met leeslint. De gedichten zijn een selectie van diverse soorten liefde. Het uitbundig vieren van liefde tot stille aanbidding. Van passievolle liefde tot bedroevende berusting. Deze gedichten spreken de taal der universele liefdeservaringen. Chris brengt ze tot leven met zijn prachtige illustraties.

Poems to fall in love with is een perfect cadeau voor jezelf of iemand anders. Het bevat bekende gedichten, klassiek en modern, en wat verrassingen. Het bevat onder andere werk van: Neil Gaiman, Nikita Gill, Carol Ann Duffy, E. E. Cummings, Shakespeare, Leonard Cohen, Derek Walcott, Hollie McNish, Kate Tempest, John Betjeman and Roger McGough en vele meer. Dit boek is onderdeel van een boekenreeks waarbij gedichten in diverse thema’s verzameld worden. Andere uitvoeringen van Chris zijn: Poems to Live Your Life By, Poems to Save the World with en door andere auteurs: A Poem for Every Day of the Year, A Poem for Every Night of the Year en Shakespeare for Every Day of the Year.

Liefdevol verzamelwerk

Wat een feestje is Poems to fall in love with van kop tot kont, van kaft tot binnenwerk. De hardcover is van prachtig paars linnen met gouden en zilveren elementen die de illustraties van Riddell nog meer dimensie geven. Er zit een mooi paars satijnen leeslint in. De inhoudsopgave is duidelijk per pagina weergeven welk gedicht van welke bron je kan vinden. Elk gekozen gedicht bevat een illustratie van Riddell. Sommigen groots en gedetailleerd, anderen juist kenmerkend door serene eenvoudigheid.

Ik vind de diversiteit aan soorten gedichten echt een feestje. De keuzes zijn verrassend en verre van standaard. Liefde in al haar glorie én desastreuze invloeden zijn te vinden in Poems to fall in love with. Achterin vind je nog twee indexen: 1 per dichter en 1 per eerste zinnen. Zo kan je op diverse manieren navigeren en dat vind ik altijd fijn. Je kan je lekker al bladerend laten meevoeren of je kan gericht zoeken. Wat voor jou werkt, de opties zijn er!

Like Otters

maybe there’s no fear
that we’ll float far apart
from each other
in these waters
as moon beckons tide

but cosy in bed, still
i rest so much better,
like otters, together
your hand warm in mine
~
Holly McNish blz 95

Poems to fall in love with is een liefdevol verzamelwerk in het thema liefde. De mooie en de minder mooie kanten. Ik hou van Riddell zijn illustraties en ook zijn keuzes voor gedichten zijn aangenaam divers. Dit smaakt naar zeker meer uit deze prachtige gedichten serie. Een aanrader wat mij betreft voor elke boekenkast. Let wel op: het boek is in het Engels.

Specificaties Poems to fall in love with

Auteur en illustrator: Chris Riddell | Uitgever: Pan Macmillan | Oktober 2019 | In het Engels | 9781529023237 | 208 pagina’s | Vanaf 12 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.