Prentenboeken over Carnaval, een feestelijke selectie

Het is weer tijd om te verkleden! Heb jij je carnavals outfit al bij elkaar gezocht? Zelf doe ik niet aan verkleden, maar dochterlief natuurlijk wel. Om de kinderen alvast voor te bereiden las ik verschillende prentenboeken over Carnaval voor deze week. 

Prentenboeken over Carnaval

Gisteren was het jaar net begonnen en morgen is onze dochter bijna jarig. Wat vliegt de tijd voorbij! Februari is echt zo’n maand waarin de tijd op de een of andere manier altijd zo vlug voorbij gaat. Natuurlijk ook door dagen als Valentijnsdag en de drukte rondom de Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs normaal gesproken. Maar er is nog meer feest gaande in ons land. Er wordt carnaval gevierd, coronaproof uiteraard. Thuis, op school of op de BSO! Tijd dus voor leuke prentenboeken over carnaval!

Kas en Saar vieren carnaval

prentenboeken over carnaval kas en saar vieren carnaval

Pauline Oud heeft de Kas en Saar serie weer verder uitgebreid. Deze keer vieren buurjongen Kas en buurmeisje Saar namelijk Carnaval! Op de kaft kunnen we hun kriebelbeestje outfit al zien. Kas gaat verkleed als bij en Saar gaat verkleed als lieveheersbeestje.

Opa brengt Kas en Saar naar school en het is een bijzondere dag. Het is carnaval en dat betekent dat ze spelletjes gaan doen. De juf is verkleed als een toverheks en ze tovert iedereen in de klas. Iedereen is versiert als wat anders van kabouter tot prinses. Na de kring doen ze spelletjes als zaklopen, blikgooien en maken ze muziekinstrumenten. Natuurlijk is er ook tijd voor limonade en fruit en koekjes. Daarna ruimen ze met elkaar op, maar wie maakt er nou nieuwe rommel?

Het is een clown! Wat is hij grappig. Hij komt de kinderen ophalen voor een carnavalsoptocht! Maar kijk eens goed. Wie is de clown nou?

Maak je eigen muziekinstrumenten

Achterin dit leuke prentenboek over carnaval staat een leuke beschrijving om zelf een muziekinstrument te maken van papier en wc rollen. Vullen doe je bijvoorbeeld met droge macaroni of rijst.

Ook kun je leuke feest-stempelkaarten kopiëren op stevig papier. Schrijf er wat leuke spelletjes of andere activiteiten op die de kinderen kunnen afstrepen. Na afloop kan de kaart natuurlijk mee naar huis!

Specificaties prentenboeken over carnaval

Uitgeverij:  Clavis | Auteur: Pauline Oud | 9789044835717 | 32 pagina’s | januari 2019 | Meer informatie vind je hier

Pippo maart 2019

pippo maart 2019
prentenboek over carnaval

De Pippo van maart 2019 staat ook in het teken van Carnaval. Aapje Pippo is zich aan het verkleden. Een indiaan, superheld of piraat. Hij gaat op avontuur! Bij Noortje leren we carnavalsspulletjes herkennen en benoemen. Kostuum, toeter, slinger en verkleedkist.

Max gaat met zijn ouders naar een pannenkoekenhuis en muisje meisje kookt voor haar vrienden. En Nijntje? Die droomt over luilekkerland waar de snoepjes uit de lucht vallen.

De Pippo is een tijdschrift speciaal gemaakt voor kinderen van 1 tot 3 jaar en sluit qua tekst en beeld aan bij hun leefwereld.

Woezel en Pip de verkleedkist

prentenboeken over carnaval

In dit leuke stevige kartonboekje vinden Woezel en Pip een rode kist. Wat zal er in zitten?

woezel en pip en de verkleedkist

Verkleedkleren! Voor elke gelegenheid is er wel een leuk setje voor Woezel en Pip en hun vriendjes. Voor op het strand, voor een theekransje, voor een riddergevecht en voor een avontuur op een schip! En als je moe bent van al dat spelen, nou dan liggen die verkleedkleren heerlijk zacht om lekker een dutje op te doen.

Auteur: Guusje Nederhorst | Uitgeverij Dromenjager BV |                    9789079738144

Anna viert Carnaval

prentenboeken over carnaval

Het is Carnaval en Anna mag verkleed. Ze krijgt een rood neusje op, een grappig hoedje en mama verft een grote witte mond. Dat penseel kriebelt op haar wang!

anna viert carnaval
prentenboek over carnaval

Tijdens de optocht zien ze allemaal verklede mensen. Er is ook een meneer in een blinkend roze auto met een hoed met lange veren. Dat is Prins Carnaval. Hij deelt snoepjes uit.

Anna heeft wel een beetje koude voetjes maar van het dansen krijgt ze het toch lekker warm.

Een leuk prentenboek over Carnaval die goed verwoord dat het best koud kan zijn met carnaval en het eerste carnavalsboek waar ik Prins Carnaval in naar voren zie komen. Hier in Delft lopen er namelijk heel veel heren rond met van die lange veren op hun hoofd.

Specificaties Prentenboeken over carnaval

Auteur:  Kathleen Amant | Uitgeverij: Clavis |  9789044806922 |januari 2007 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Ik ga als cowboy

prentenboeken over carnaval

Sammie zijn juf is jarig en hij mag verkleed naar school. Maar hij kan niet kiezen als wat hij zal gaan. Als Cowboy, of als Indiaan? Of toch maar een Piraat of een Ridder? Of misschien als Tovenaar? Het is best lastig want alles is leuk. Uiteindelijk besluit hij maar gewoon om als zichzelf te gaan. Hij neemt natuurlijk wel wat lekkers mee voor de juf, en zijn paardje en zijn toverstaf 😉

ik ga als cowboy
verkleden als indiaan

Een leuk prentenboek over Carnaval waarin verschillende onderdelen van het kostuum uitgelegd worden en er een actie tekening is horend bij het karakter.

De kinderen doen vrolijk mee met de Indiaan en de Piraat!

Auteur: Anita Bijsterbosch | Uitgeverij Clavis | 9789079738144 | juli 2015 | 28 pagina’s | meer informatie vind je hier

Lou viert Carnaval

Lou viert carnaval

En vergeet natuurlijk niet het geweldige prentenboek over carnaval Lou viert carnaval waar ik al een uitgebreide review over schreef.

Nog een paar leuke prentenboeken over carnaval

Weet jij nog leuke prentenboeken over carnaval? Vier jij carnaval met je kinderen dit jaar?

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.