Prentenboeken over dieren, een gezellige beestenboel

Kinderen zijn dol op prentenboeken over dieren! Vooral peuters kunnen er geen genoegen van krijgen! En als ze kleuters worden dan willen ze graag wat meer informatie weten.

hoofd Prentenboeken over dieren

Tegenstellingen

tegenstellingen

Een stevig kartonboekje met afgeronde hoeken voor de allerkleinsten over tegenstellingen. In dit super schattige kartonboek met retro-illustraties komen tegenstellingen voor als hoog-laag, droog-nat, snel-langzaam, licht-zwaar en jong-oud. De plaatjes zijn duidelijk en rustig gemaakt en het allerleukste is het voelelement erin. Sommige dingen zijn opgeplakt en andere dingen zijn uitgesneden.

prentenboeken over dieren

Zo kun je de wat oudere kinderen hun ogen dicht laten doen en bijvoorbeeld het aantal auto’s of boten laten tellen. Of laten voelen waar de kleine beer is en de grote beer. Welke vis is klein en welke vis is groot? En voor de allerkleinsten is het benoemen wat je ziet al leuk om te doen. Dit is een boek wat lang meegaat!

Juist door het spelelement er aan te koppelen is het hier een favoriet prentenboek over dieren en tegenstellingen.

Specificaties prentenboek over dieren

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf |  9789000356850 | 10 pagina’s | september 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Ik zie Ik zie wat jij niet ziet

ik zie ik zie wat jij niet ziet

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is….. Een prentenboek vol met dieren! Een tel – en zoekboek over dieren over de hele wereld.

Op elke zoekplaat zijn er 2 keer 10 dezelfde dieren te vinden. Ook heeft zich op elke plaat 1 muisje verstopt. 1 dier is duidelijk verdwaald en 2 dieren hebben iets bijzonders..  Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is….

prentenboeken over dieren

Octopussen en Clownvissen. Een verdwaalde zeehond. Een muisje rechtsboven die zwemt. Een octopus met een duikbril en een Clownvis die geschminkt is.

prentenboeken over dieren

10 wormen en 10 mollen. Het muisje heeft zich rechtsbovenin verstopt onder een blaadje. De pandabeer is verdwaald, een worm heeft regenboogstrepen en een mol heeft muizenoren.

Het boek heeft zoals je kunt zien prachtige platen en we komen in allerlei landschappen. Zoals onder water, in de jungle, in een herfstig bos, op de boerderij, in Australe, op de Noordpool en in het park.

Wat vinden wij van dit prentenboek over dieren?

Een prentenboek over dieren die de kinderen prima zelf kunnen lezen als ze eenmaal weten wat de bedoeling is. Een boek om over verschillen na te denken, te tellen en heel goed te zoeken! Want dat muisje is best klein en soms is het even lastig.

De pagina’s zijn stevig glanzend papier en de tekeningen zijn in heldere frisse kleuren. Naast de dieren zijn er nog veel meer dingen te zien en nog veel meer dingen te tellen. Voor de kindjes die al heel ver kunnen tellen, die kunnen aan de slag met de vele blaadjes in dit boek.

Specificaties ik zie ik zie wat jij niet ziet

Auteur:   Marieke – Oele | Uitgeverij: Van Goor | 9789000358496 | 32 pagina’s | oktober 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Mijn bonte beestenboek

Mijn bonte beestenboek

Een groot kartonboek over beesten. Heel veel beesten! Van hommel tot giraf. Ken jij ze allemaal?

We leren over dieren die zwemmen en die vliegen, over dieren die hard klinken en heel zacht, over dieren die van kou houden en van warmte, grote en kleine dieren, bontgekleurde dieren en dieren van 1 kleur, jonge dieren en oude dieren en over zwart, wit en zwart-witte dieren.

prentenboeken over dieren

Met dit bonte beestenboek heb je bijna geen andere prentenboeken over dieren meer nodig. Maar ja dat zou wel erg leeg staan in je kast! En prentenboeken over dieren zijn zo leuk en leerzaam en gezellig om samen uit te lezen.

Dit stevige prentenboek over dieren op a4 formaat kunnen de kinderen in elk geval goed vasthouden en zelf bekijken. Laten ze je verbazen over hoeveel dieren ze al kunnen benoemen? En weet jij wel hoe alle dieren heten? Er zitten namelijk ook best wel wat minder bekende dieren in zoals het vogelbekdier, de forel, het everzwijn, de husky, de antilope, de kolibrie, de kameleon, de kaketoe, het vliegend hert en het stinkdier.

En misschien kun je al die verschillende dieren ook nog wel tellen!

Specificaties Mijn bonte beestenboek prentenboeken over dieren

Auteur:  Andreas Német – Hans – Christian Schmidt | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051166156 | 16 pagina’s | mei 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Nellie & Cezar Ik tel tot tien

peuterboeken over  dieren

Bij een tijger die jarig is hoort natuurlijk ook een boek over feest. Wat mooier dan een prentenboek over dieren die tellen en feest met elkaar combineert!

Nellie is jarig en heeft een mooie taart met twee aardbeien gemaakt. Nellie krijgt wel 4 cadeautjes! Tijdens het feest wordt er gekleurd met 5 krijtjes en puzzels gemaakt van 6 stukjes. Natuurlijk ook een slinger opgehangen en 8 ballonnen opgeblazen. Met de blokken wordt er een hoge toren gebouwd en ze spelen ook nog een spelletje met 10 kegels.

peuterboeken over feest en dieren

Wat ik zelf wel heel goed vind is de kracht van herhaling in dit rustige peuterboek vol feest en dieren. Op de laatste twee pagina’s kunnen de kinderen namelijk zelf nog eens antwoord geven op de telvragen: Hoeveel hoofden zijn er met een hoedje, met hoeveel krijtjes kleurt Mona etcetera. Uiteraard met plaatjes erbij waarop ze alles nog even rustig kunnen tellen. Daarbij zijn de items die geteld moeten worden vetgedrukt.

Het prentenboek met afgeronde hoeken en stevige kartonpagina’s  is lekker groot waardoor het voor de oudste peuters leuk is om zelf vast te houden en aan de slag te gaan met tellen. Dit boek is uitstekend geschikt om uit voor te lezen maar ook om zelf de plaatjes te bekijken en te gaan tellen.

Uitgever: Lannoo |  Ingrid Godon Bette Westera | 16 pagina’s  | 9789401446815 | december 2017 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Bekroond

Dit leerzame peuterboek om te tellen tot tien is een unieke samenwerking tussen bekroonde talenten Ingrid Godon en Bette Westera.

Ingrid Godon is internationaal bekend als illustratrice. Haar boeken verschenen al in verschillende talen en ze mocht ook al heel wat prijzen in ontvangst nemen, waaronder een Boekenpauw.

Bette Westera schreef al heel wat kinderboeken, waaronder prentenboeken, gedichtenbundels en non-fictie. Ze is ook een veelgevraagd vertaler van prentenboeken, vaak op rijm. Haar werk werd al meermaals bekroond, onder andere met een Gouden Griffel.

Aapje en de dieren

peuterboeken over dieren

De boekjes over Aapje hebben 1 wagonnetje en zijn daarmee geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

aapje en de dieren

In Aapje en de dieren gaan we op pad en ontdekken we allemaal dieren. We leren dat een vogel kan vliegen, een eendje kan zwemmen, de haan niet alleen is er zijn ook kippen, met het konijn springen we hoog en met de poes kunnen knuffelen!

Uitgever: Clavis |  Leen van Durme  | 14 pagina’s  | 9789044830668  | juli 2017 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Aapje in bad! In prentenboeken over dieren

aapje in bad

Na zo’n dag buiten moet Aapje in bad! Waren zijn kleren eerst nog schoon, nu zijn ze vies.

peuterboeken over dieren

De kleertjes gaan uit, de kraan gaat open, en de speeltjes gaan in bad! Nu Aapje ook natuurlijk. Wassen met veel zeep is veel schuim. Daarna afdrogen en de pyama aan.

De flapjes laten mooi het verhaal zien met de vervolgstappen van dit bad avontuur.

aapje in bad

Uitgever: Clavis |  Leen van Durme  | 14 pagina’s  | 9789044830651  | juli 2017 | Meer informatie vind je hier of bij je lokaleboekhandel

De boekjes van Aapje zijn van Karton en zijn klein van formaat zodat de dreumes handje ze zelf ook goed kunnen vasthouden. Op elke stevige pagina is een flapje om te ontdekken en de hoeken zijn afgerond. En in verband met de doelgroep korte zinnetjes per pagina! Met de wereld rondom het kind als thema.

Van Aapje zijn nog meer avonturen!

Nog meer prentenboeken over dieren

https://www.stoerleesvoer.nl/een-schildpad-was-zijn-schildje-kwijt/

https://www.stoerleesvoer.nl/wintervrienden/

https://www.stoerleesvoer.nl/een-hoop-vrienden/

Prentenboeken over dieren

Benieuwd of een van deze prentenboeken over dieren op het  Sinterklaas verlanglijstje van je kinderen staat!  Laat je het me weten?

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.