Prentenboeken van het kerstverhaal, een vertelling op twee verschillende manieren

Het echte kerstverhaal van Jozef en Maria die moeten reizen naar Bethlehem. Als je werkt op een katholieke basisschool dan moet je natuurlijk ook het echte kerstverhaal kennen. Helemaal leuk als je dit dan met een mooi prentenboek kan vertellen. Nu bestaan er al vele boeken van het kerstverhaal. Sommige hebben weinig tekst, en anderen hebben veel tekst. Prentenboeken van het kerstverhaal van Marianne Busser en Ron Schröder lijkt op die van Vivian den Hollander. Of is het andersom?

Prentenboeken van het kerstverhaal van Marianne Busser en Ron Schröder versus Vivian den Hollander

Prentenboeken van het kerstverhaal

Met twee boekjes in huis die de titel het kerstverhaal hebben kan ik niet anders dan proberen een vergelijking te maken. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wie er eerder kwam met dit uitgebreide kerstverhaal. Beide vertellen het kerstverhaal op een mooie manier. Beide boekjes hebben veel ruimte voor dialogen tussen Maria en Jozef. Ze vertellen uitgebreid over dat Jozef een timmerman is, dat ze naar Bethelem moeten gaan, dat Maria zich zorgen maakt over de reis en dat Jozef een ezel regelt voor haar. De zoektocht naar een plekje in een herberg en het vinden van een schuur waar Maria kan gaan rusten.

Het kerstverhaal van Marianne Busser en Ron Schröder beschrijft het kerstverhaal net een beetje uitgebreider. Bijvoorbeeld als ze op reis zijn naar Bethlehem heeft Vivian het over alle mensen, en Marianne en Ron over honderdduizenden mensen. Met paard en wagen, met ossenkarren, op kamelen op ezeltjes of gewoon lopend.

En het stukje dat ze de stal hebben gevonden en Jozef een bed van stro maakt is ook bij het schrijversduo in hun versie van het kerstverhaal uitgebreider beschreven.

Prachtige illustraties

De illustraties van Mies van Hout en Alex de Wolf zijn in tegenstelling tot het geschreven verhaal heel verschillend in hun illustraties. Mies gebruikt warme pastel krijt tekeningen die rustig ogen. Alex gebruikt een andere schildertechniek met meer donkere kleuren. Je ziet meer van de mensen, er is meer ingezoomd op gebeurtenissen en persoonlijk krijg ik meer een goed beeld bij zijn illustraties van het leven in die tijd.

Maar dit is puur een persoonlijke mening. Voor kinderen zijn beide illustraties in prentenboeken van het kerstverhaal mooi en aansluitend in hun belevingswereld. Het kerstverhaal van Marianne Busser en Ron Schröder is iets kleiner van formaat dan het boek van Vivian den Hollander.

Het kerstverhaal voor kleuters

Welk boek je ook aanschaft. Beide Prentenboeken van het kerstverhaal zijn geschikt voor kleuters. Het een is niet beter of slechter dan de ander. Beiden beschrijven ze op een poetische manier het kerstverhaal, op een uitgebreide manier. Beide zijn zeer geschikt om voor te lezen aan kleuters en om zelf te lezen als je 7 jaar bent.

Voor mij als moeder van een bijna 7 jarige en als kleuterjuf fijn om een boek voor in de klas en thuis te hebben. Ik ben wel van mening dat het uitleggen van het kerstverhaal aan de hand van een van deze boeken een absolute must is omdat het op een fijne manier wordt verteld.

Dochterlief mocht kiezen welk boek ze thuis wilde hebben. Dat werd niet de versie van Het kerstverhaal van Marianne Busser en Ron Schröder. Op de vraag waarom kwam dit antwoord: De plaatjes zien er leuker uit in het grotere boek. Zo zie je maar weer dat kinderen illustraties anders beleven dan volwassenen.

Specificaties Prentenboeken van het kerstverhaal van Marianne Busser en Ron Schröder

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustraties: Alex de Wolf | Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf | 9789000369836 | 8 oktober 2019 |  24 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Het kerstverhaal van Marianne Busser en Ron Schröder

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.