Prinses Arabella in het museum – Mylo Freeman

De afgelopen dagen kon je al de reviews van de bijzondere prentenboeken over Rembrandt en Escher lezen. Prinses Arabella gaat ook naar een museum. Een heel bijzonder museum! Ontmoet 18 kunstenaars. Het perfecte boek om jonge kinderen voor te bereiden op een bezoek aan het museum!

Prinses Arabellamuseum

prinses arabella in het museum

Prinses Arabella gaat met haar vrienden naar het Prinses Arabellamuseum! Maar mag je in een museum eten? Kan je verdwijnen in een schilderij? Wat kun je eigenlijk allemaal doen in een museum? Allemaal logische vragen die peuters en kleuters kunnen stellen als ze voor het eerst naar een museum gaan.

Ze ontdekken een reusachtige roze moederspin van ijzer. Reuzenpompoenen met heel veel stippen. Grote standbeelden en levensechte schilderijen. Maar er is nog veel meer voor Prinses Arabella in het museum.

En inderdaad prinses Arabella in het museum verdwijnt in een schilderij van Mondriaan met haar Mondriaan jurk. Het is het lievelingsschilderij van prinses Arabella.

Ze zien zelfs een groot stuk taart, maar helaas is hij nep. Als ze dan uiteindelijk toch allemaal een echt gebakje hebben gehad willen ze snel naar huis om ook een prachtig schilderij te maken. Prinses Arabella in het museum.

Klassieke en hedendaagse kunstwerken

Mylo Freeman neemt prinses Arabella en haar lezers mee langs klassieke en hedendaagse kunstwerken. Werken die voor kinderen en volwassenen inspirerend zijn.

Bij het boek hoort ook een grote poster waarop 13 kunstenaars geportretteerd zijn. Zoals Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Edgar Degas. Maar ook Andy Warhol, Jeff Koons en Leonardo da Vinci. Voor in het boek staan 5 andere kunstenaars getekend. Aida Muluneh, Marlene Dumas, Kehinde Wiley, Yayoi Kusama en Grayson Perry.  Kun jij ze vinden bij hun kunstwerk in Prinses Arabella in het museum?

Prinses Arabella in het museum is een leuk prentenboek die aanzet tot een creatieve activiteit van kinderen. Wat denk je van kunstvormen zoals: boetseren, Mozaiek kunst maken, schilderen, tekenen of knutselen. Wat zullen ze voor moois gaan maken?

Prinses Arabella in het museum is een perfect boek om kinderen voor te bereiden op een bezoek naar het museum!

Specificaties Prinses Arabella in het museum

Prinses Arabella in het museum

Uitgever: de Eenhoorn | Auteur: Mylo Freeman | 9789462913868 | maart 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.