Reis door de tijdperken, een geschiedenis van onze aarde

Ben je op zoek naar een uniek geschiedenisboek? Dan kan Reis door de tijdperken wel eens jouw boek zijn. In dit boek wordt je kunstig mee naar plekken genomen in een retrosfeer maar met actuele accuratie. Aina Bestard neemt je mee naar de geschiedenis van onze aarde, gekleurd door haar kennis en kunde. Eerder wist ze mij al te betoveren met haar Reis door het zonnestelsel. En die ervaring was voor mij voldoende om nog een soortgelijk boek van haar hand aan te schaffen. En het maakt geheel mijn hoge verwachtingen waar.

hoofd Reis door de tijdperken

Reis door de tijdperken

Reis door de tijdperken is een uniek geschiedenisboek vol prachtige platen en boeiende informatie dat de fantasie en fascinatie van jong en oud zal aanwakkeren. Dankzij de schitterende illustraties krijgt de lezer een kijkje in landschappen die nooit met mensenogen zijn bekeken, maar waar nu, door onderzoek en archeologische vondsten, meer over bekend is dan ooit tevoren. De bijzondere extra’s als flappen en transparante pagina’s maken dit boek een echte ervaring. Bovendien bevat ‘Reis door de tijdperken’ veel informatie die je niet elke dag tegenkomt!

Reis terug in de tijd en bekijk hoe de aarde er vroeger uitzag. Nu is de aarde voor een groot deel door de mens aangeharkt. Maar miljoenen jaren geleden waren er bossen met hoge bomen van niets anders dan schimmel, en zeeën van bubbelende lava. Onze eigen planeet doet door de illustraties van Aina Bestard aan als een magische fantasiewereld. Leer alles over de landschappen van het verleden en de bizarre dieren die er rondliepen (en in sommige gevallen nog steeds rondlopen).

Reizen door de geschiedenis

Aina Bestard is de illustrator en auteur van Reis door de tijdperken. Je duikt wederom echt weer haar wereld in. Ze komt uit Mallorca, woont in Barcelona en is veel in Polen te vinden. Haar opa was een tekenaar, haar vader een antropoloog en haar moeder een kunstenares. Ze is een beetje van alles. En dat zorgt samen tot een zeer aangename wereld in dit boek. De illustraties zijn echt kunstig. Heerlijk om in te dwalen. De prenten zijn zo gedetailleerd en er zit zo immens veel werk in, Prachtig! Toch zijn ze ook realistisch wat ik zo knap vind. Het is herkenbaar en toch heel eigen met een aangenaam retrosausje. De hoofdstukken zijn volgens een vaste vormgeving opgebouwd wat het ook herkenbaar maakt als je zoekt naar bepaalde informatie.

Na toch wel een tijdje in de schutbladen door te brengen, droom ik ook even weg in het titelblad. Het geeft me een gevoel van dromen en geeft ook een gevoel van in beweging zijn. Het voelt echt alsof ik op reis vertrek. De inhoudsopgave is helder, er staat bij vermeld welk onderwerp besproken wordt. Ook staat erbij wat je kan verwachten aan tijdlijn, doorkijkplaten en/of panoramaplaten. Reis door de tijdperken heeft het allemaal. Het is een actieve vakantie waar veel in gebeurd, maar waar toch orde en overzicht is. Dat leest en ontdekt zo aangenaam wat mij betreft. Wat er niet bij vermeld staat is dat dit boek dus ook verstopte flapjes heeft zoals op bladzijde 7 en 9. Dat is nog eens een aangename verrassing.

Absoluut boekenkastpareltje

Reis door de tijdperken is wat mij betreft een absoluut boekenkastpareltje. Ik geniet van elke bladzijde, van elke illustraties en elk stukje informatie. Mijn oudste dochter van 8 is net op het randje qua leeftijd. De informatie vindt ze boeiend, maar ze is nog aan het leren lezen. Dus samen dwalen in dit boek vindt ze prachtig, maar het zelf oppakken zal ze nog niet zo snel doen. En dat vind ik prima, het is geen boek om met vieze vingers in te bladeren. Dit boek is er om gelezen te worden maar wel met liefde en enige voorzichtigheid. Zeker de prachtige doorkijkbladeren van dunner materiaal. Zo mooi zijn ze, daar wil ik geen scheurtje in of vette vinger op krijgen.

Het boek Reis door de tijdperken is dus wel voor oudere kinderen, of kinderen die met beleid boeiende informatie tot zich willen nemen. Voor volwassenen vind ik het ook echt een prachtig boek. De informatie is niet heel uitgebreid maar wat mij betreft lekker tot de kern en precies goed. En het is correct en actueel wat in dit boek staat, ook wel zo belangrijk.

Verder zijn de illustraties een eerbetoon aan oude gravures en litho’s uit de 19de eeuw. Dat is het retrosausje waar ik eerder over sprak. Helemaal achterin kan je meer hierover lezen wat ik een hele leuke toevoeging vind. Het boek heeft een afwijkende vorm, het is langwerpig. Dat zorgt voor ruimte voor de extra lange prenten als het boek wordt opengeslagen. Alles klopt gewoon in dit prachtige boek en ik duik er keer op keer heel graag in. Ik hoop dat er nog een editie in deze serie gaat verschijnen!

Reis door de tijdperken

Specificaties Reis door de tijdperken

Auteur en illustrator: Aina Bestard | Uitgever: Gottmer | Vertaling: Melanie Lasance | Augustus 2022 | 9789025776206 | 82 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.