Ridder Muis – Dirk Nielandt en Marjolein Pottie, een AVI avontuur

Een AVI M5 leesboek over vriendschap, ridders en draken. Zo’n boek wil je toch gelijk gaan lezen? Vooral als je leesniveau midden groep 5 hebt! Ben jij ook zo benieuwd naar deze ongewone vriendschap van Ridder Muis en Draak?

ridder Muis

Ridder muis is stoer

Dit boekje gaat over ridder Muis en haar vriendin Draak. Ja, je leest het goed. Deze ridder is een meisje! Samen met haar vriendin Draak beleeft ze mooie avonturen. Ridder Muis is stoer, heeft een zwaard en draagt een harnas. Ze is nergens bang voor en wil alles proberen. Ridder Muis is een echte stoere ridder! Soms is ze ook een beetje opvliegend en snel boos, maar gelukkig heeft ze een lieve vriendin die een hoop pikt.

ridder Muis  een meisje

Zelf lezen of voorlezen

Ik heb hier twee kindjes die nog niet zelf kunnen lezen. Mijn oudste kent nu 8 letters en kan al een paar woordjes lezen, maar verhalen nog niet. De verhalen over Muis en Draak lees ik voor. Af en toe herkent hij een woord en die mag hij lezen. Erg leuk! Dit boekje lees ik dus voor aan mijn kinderen en zij moeten er vaak om gniffelen. Kinderen die AVI M5 hebben behaald kunnen dit boek zelfstandig lezen. Vooral fijn voor kinderen die niet heel erg van lezen houden.

ridderpaard

Dun boekje met korte verhaaltjes

Dit boekje bestaat uit vier verhalen over ridder Muis en haar vriendin Draak. Het zijn verhalen van maximaal 5 bladzijdes en tussendoor leuke en grappige plaatjes. Kinderen die niet van lezen houden gaan dit sneller lezen, omdat ze sneller een verhaal uit hebben. Erg fijn! Ik heb dit getest op een jongetje die lezen maar stom en moeilijk vindt. Ik vertelde eerst over het boek en de ongewone vriendschap. Daarna liet ik de plaatjes zien en keken we hoe lang elk verhaaltje was. Gelukkig overtuigde ik hem en ging hij lezen. Helaas moest ik mijn boekje achter laten, want dit vond hij wel leuk om te lezen!

ongewone vriendschap

Herkenbaar voor iedereen

Hoewel Ridder Muis en Draak een ongewone vriendschap hebben, is het toch herkenbaar voor iedereen. Soms maken ze ruzie en leggen het daarna weer bij. Complimenten geven en soms dingen inslikken. Het komt allemaal voor. Een vriendschap door dik en dun. En daarom juist zo fijn om te lezen! Heb je het boek uit? Gelukkig is er een hele reeks van deze vrienden.

Specificaties Ridder Muis

Auteur: Dirk Nielandt| Co-auteur: Marjolein Pottie | Uitgever: De eenhoorn | oktober 2010 | 9789058386489 | meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.