Robin Hood plunderen, paintballen en losgeslagen zebra’s – een nieuw avontuur

Een heldenverhaal dat nooit verveelt, dat is de bijzondere aantrekkingskracht van Robin Hood. Plunderen, paintballen en losgeslagen zebra’s is het tweede deel in de serie van Robin Hood. Het is geschreven door de Engelse auteur Robert Muchamore en het is geschikt voor jonge lezers vanaf 11 jaar. Robin heeft het aan de stok met de kwaadaardige crimineel Guy Gisborne in het industriestadje Locksley. Een hedendaags verhaal met computers en paintballgeweren in kastelen. Het verhaal gaat verder nadat de vader van Robin is gevangengenomen door Guy Gisborne. Maar in de strijd is het Robin gelukt om Gisborne te verwonden met een pijl. Gisborne is uit op wraak! Ben jij klaar voor een nieuw bloedstollend avontuur in Locksley?

robin hood plunderen paintballen en losgeslagen zebra's hoofd

De jonge rebel Robin Hood

Een kleine herrieschopper, zo is de titel van het eerste hoofdstuk. Iemand die de regels aan zijn laars lapt, terwijl hij vecht voor het goede. De jonge Robin Hood komt in opstand tegen onderdrukking, onder andere door te rellen en plunderen. En de invloedrijke crimineel Guy Gisborne is een geduchte tegenstander. Gisborne heeft alles en iedereen in Locksley volledig in zijn macht. Van simpele drugsdeals tot aan de rechterlijke macht. En hij heeft dus een grondige hekel aan Robin Hood, die hem maar dwars blijft zitten.

Het boek is geschreven door Robert Muchamore en vertaald door Pim Lammers. Het eerste deel heeft de pakkende titel Kraken, kapen en vlammende pijlen. Ook volop actie dus. Het verhaal gaat om de strijd tussen verschillende groeperingen. Met als belangrijk thema: de kloof tussen arm en rijk. Herkenbaar natuurlijk van de originele legende. Het welbekende Sherwoodbos en Kasteel Sherwood spelen ook in deze moderne versie een belangrijke rol. Maar daarnaast is er ook een vervallen winkelcentrum, waar de rebellen hun kamp hebben opgeslagen. En waar Robin Hood zich verbergt, omdat er een beloning op zijn hoofd staat van 100.000 pond.

robin hood plunderen paintballen en losgeslagen zebra's

Robin Hood – onrecht en opstand

Robin Hood en zijn vrienden komen op voor onrecht, zelfs als ze daarvoor moeten plunderen. In dit verhaal gaat het om een jachtfeest op kasteel Sherwood. De eigenaar is de steenrijke en invloedrijke sherrif van Nottingham, Marjorie Kovacevic. Met een kleine twist; dit is toevallig ook de moeder van Robin zijn halfbroer kleine John. Die bevindt zich dan ook in een moeilijke positie. Een deel van het verhaal gaat over zijn worstelingen. Met een tweede plottwist; hij raakt dan weer bevriend met de dochter van Guy Gisborne. Die naast een echte vechtersbaas ook een gevoelige meid is, die niet bepaald blij is met haar familie achtergrond.

Volop intriges dus! Met een spannende ontknoping waarin Robin en zijn team het jachtfeest proberen te verhinderen. Hier zijn de rijken van de aarde op afgekomen. En het verhaal is helemaal van deze tijd. Via een livestream wordt aan de wereld getoond hoe ze wraak nemen vanwege de behandeling van de arme exotische dieren. Waaronder dus de zebra’s uit de titel. Maar het handelsmerk van Robin Hood is hetzelfde gebleven. Zijn knappe beheersing van pijl en boog!

Review van een 11-jarige

Wat vindt een 11-jarige zelf van het verhaal? Een spannend avontuur, en super leuk dat er ook veel in voorkomt over computers en hacken. Het verhaal lijkt nog niet klaar, dus hopelijk komt er een volgend deel. Het is leuk geschreven, en je kan helemaal voor je zien hoe alles gebeurt. In het begin was het even lastig te begrijpen om welke missie het gaat in dit boek. En waarom Robin Hood gaat plunderen en paintballen. Maar er is veel actie in ieder geval!

boek

De drie samenvattende woorden van dit verhaal: explosies, opstand en overleven. Met een hoofdpersoon die tegen wil en dank de held wordt. En soms buiten zijn schuld in benarde situaties terecht komt. De titel van het laatste hoofdstuk is Iedereen wil Robin Hood zijn, behalve Robin Hood zelf. Dat geeft goed weer hoe lastig zijn rol kan zijn. We zijn zeker ook benieuwd naar het eerste deel, met hopelijk wat meer informatie over Robin zelf. Want we zijn nieuwsgierig naar deze jonge held!

Stimuleren van lezen

Uitgever Billy Bones heeft een belangrijke missie: ze willen graag dat kinderen met veel plezier een boek oppakken. Omdat lezen heel belangrijk is. Want kinderen stimuleren hun fantasie door te lezen. Kinderen worden in het voorwoord uitgenodigd om hun mening over het boek te delen met de uitgever. Hoe leuk en betrokken! En ze geven nog een tip: houd het boek uit de buurt van ouders die ook gek zijn op spannende verhalen. Anders ben je het boek kwijt!

Het moet toch lukken om de oudere kinderen vanaf 10 jaar aan het lezen te krijgen! Dit boek van Robin Hood over plunderen, paintballen en losgeslagen zebra’s is een aanrader. Want het heeft een combinatie van een mooie legende en hedendaagse thema’s, zoals hacken, paintballen en livestreams.

We hebben meer spannende boeken mogen reviewen, klik op de knoppen voor meer informatie!

Specificaties Robin Hood – Plunderen, paintballen en losgeslagen zebra’s

Auteur: Robert Muchamore | Vertaling: Pim Lammers | Uitgeverij Billy Bones | 9789463850698 | Druk maart 2021 | 272 pagina’s | Meer informatie vraag je lokale boekhandel, of kijk hier

boek
Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.