Rory De Raaf Detective 2 – Andrew Clover, De Hondenbrigade

Rory de Raaf is een reeks van 3 boeken. Over de 3 delen worden door 3 bloggers recensies geschreven. Deel 1 is Rory De Raaf Detective, blog geschreven door Elias, deel 2 Rory De Raaf Detective De Hondenbrigade geschreven door mij en deel 3 De Grote Geldroof die Ellen samen met haar dochter gaat schrijven.

Rory de Raaf woont samen met zijn moeder en zijn “boze” broer die hem nooit eens iets wil vertellen. Hij heeft eigenlijk maar een grote vraag: Waar is zijn vader die verdween toen hij 3 was. Daarnaast is er een ander mysterie die Rory De Raaf en zijn vriendin Kato De Kat willen oplossen. Waarom verdwijnen er zoveel honden? Samen met Kato gaat hij op onderzoek uit. Maar dan verdwijnt ook nog zijn beste vriend Willy Willems, de buurhond. Nu is het tijd voor actie met De Hondenbrigade!

Honden die verdwijnen

De hondenbrigade

Rory De Raaf Detective De Hondenbrigade gaat over een jongetje Rory die zichzelf een echte detective vindt. Maar zijn moeder vindt van niet. In Rory De Raaf Detective De Hondenbrigade verdwijnen er ineens veel honden uit de buurt en dat vindt Rory vreemd. Hij gaat op onderzoek samen met Kato De Kat, zijn buurmeisje. Ze heet zo omdat ze zo lenig is en overal op kan springen.

Op een dag zien ze een man met een zwarte jas en zwarte hoed een vastgebonden hond aan een paal meenemen. Ze denken dat deze man te maken heeft met de verdwijning van de honden uit de buurt. Ze kijken de hele dag uit naar de man met de zwarte jas en zwarte hoed om bewijs te verzamelen. Wie is hij en waar woont hij? Dan verdwijnt op een dag ook nog een Willy Willems de buurhond en Rory’s beste vriend. Dan is het genoeg en komen Rory en Kato midden in de nacht in actie. Is hun detective werk genoeg om de dader te vinden? Vinden zij Willy Willems en de andere honden terug? En nog belangrijker, vinden zij de dader?

De hondenbrigade is makkelijk leesbaar

De hondenbrigade

Rory De Raaf Detective De Hondenbrigade is een leuk en avontuurlijk boek. Het boek heeft een grote tekst waardoor het makkelijk en snel te lezen is. De tekeningen zijn stripachtig en passen helemaal in de sfeer van het boek. Ik vind het leuk dat alle personages bijnamen hebben in het boek. Hierdoor heb je een nog beter idee over hoe die personen dan zijn en hun karakters. Dit boek is voor alle avontuurlijke kinderen vanaf 6 jaar om uit voorgelezen te worden, en vanaf 7 jaar om zelf te lezen.

Ik geef het stokje door

Ik zeg niet dat het verhaal eindigt, want eigenlijk gaat het verhaal gewoon door! De laatste die een recensie gaat schrijven is Ellen met haar dochter over Deel 3. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met Rory en of hij zijn vader vindt.

Specificaties Rory de Raaf detective De hondenbrigade

Rory de Raaf De hondenbrigade

Uitgever: Ballon Media | Auteur: Andrew Clover Ralph Lazar | 9789403208770 | februari 2019 | 360 pagina’s | meer informatie vind je hier

Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.